Польський уряд підтримав заборону торгівлі у неділю

23.03.2017 / Новини

Польський уряд офіційно висловив підтримку законопроекту про заборону торгівлі в неділю в супермаркетах і торгових центрах Польщі.

Про це заявив прес-секретар польського уряду Рафал Боченек, передає ресурс VSETUTpl.comз посиланням на wschodnik.pl.

“Уряд надав позитивну рекомендацію для цього закону”, – сказав Боченек.

Водночас він додав, що в уряду є кілька зауваження до законопроекту. Зокрема, Рада Міністрів Польщі рішуче налаштована проти введення покарання за порушення цього закону у вигляді позбавлення волі, а ще уряд виступає проти заборони недільної торгівлі в інтернет-магазинах.

Нагадаємо: згідно з резонансним законопроектом, який є соціальною ініціативою кількох організацій і профспілок, торгівля в торгових центрах Польщі по неділях повинна бути заборонена. Продавати у неділю можуть дозволити тільки в останні дві неділі перед Різдвом, неділю перед Великоднем, а також в останню неділю березня, червня, серпня і у першу неділю липня.

За порушення закону його ініціатори пропонують покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі на строк до двох років. Дія закону не поширюватиметься на невеликі приватні магазини, АЗС, сувенірні лавки і пекарні, які продають свої власні продукти. Дозволити торгівлю у неділю повинні також аптекам, квітковим магазинам і пунктам обслуговування пасажирів, у тому числі на вокзалах і аеропортах.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*