Польські компанії будуть ремонтувати дороги у Волинській області

08.09.2017 / Новини

Державне агентство автомобільних доріг України Укравтодор 7 вересня підписало контракти на виконання капітального ремонту доріг на українсько-польському кордоні з двома польськими компаніями – Drog-Bud Sp.zoo і Unibep SA.

Про це передає агенство Інтерфакс-Україна .

На зазначені цілі буде спрямовано польський кредит.

Про підписання договору на надання коштів у €100 млн домовилися уряди України і Польщі у вересні 2015 року. Договір вступив в силу у квітні 2016 року.

Документ передбачає розвиток транспортної інфраструктури на українсько-польському кордоні, поліпшення транспортно-експлуатаційного стану 144 км під’їзних автодоріг до кордону з Польщею, приведення до європейських норм вимог безпеки руху на автодорогах України.

У травні 2017 року були оголошені тендери з проектування та ремонту ділянок доріг у Львівській та Волинській областях.

За їх підсумками з компанією Drog-Bud Sp.z.o.o. укладено контракти на ремонт ділянки дороги Устилуг – Луцьк – Рівне (13 км) у Волинській області та ділянок КПП Смільниця – Старий Самбір (3 км), Яворів – Грушів (19,5 км), Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий (46,5 км), Червоноград – Рава Руська (53 км).

Компанія Unibep SA стала переможцем в тендері на капремонт ділянки дороги Грушів – Немирів (9 км) у Львівській області.

Вартість робіт у Львівській області, відповідно до контрактів, склала €53,4 млн. Роботи по ділянках Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий, Червоноград – Рава Руська будуть проводитися в 2018-2019 роках, за іншими – в 2018 році.

Вартість проектних робіт і капремонту ділянки дороги Устилуг – Луцьк – Рівне склала €4,8 млн. Роботи будуть виконані в 2018 році.

“Це перше безпрецедентну угоду між урядами Польщі та України щодо поліпшення стану інфраструктури та доріг. Для мене це дуже важливо, так само як це дуже важливо для співпраці країн Європейського Союзу та України. Це хороший приклад, як має розвиватися така співпраця. Сподіваюся, це стане хорошим прикладом якісних робіт. Особисто прошу підрядників, щоб реалізація цих проектів стала прикладом того, як робити дороги в Україні”, – сказав присутній на церемонії підписання контрактів глава Укравтодору Славомір Новак.

За його словами, факт такого співробітництва є хорошим сигналом для іноземних компаній заходити на український ринок дорожніх робіт.

Наступним подібним заходом може стати підписання контрактів щодо угоди про кредит з Угорщиною, заявив Новак.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*