Половина “джерельної” води в Україні – з-під крана

16.12.2018 / Новини

Значна частина фасованої питної води, яка продається в Україні під виглядом джерельної, насправді наливається з-під крана.

Про це повідомив екс-заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас, – інформує УНН.

“Ми повинні розуміти, що в таких об’ємах, у яких сьогодні виготовляється фасована питна вода, виходячи з того, скільки на полицях магазинів і скільки за кордон експортується, вірити в те, що ця вода є джерельна, що вона поставляється з якихось свердловин, – це безглуздя, тому що немає стільки в Україні свердловин діючих, які б забезпечили такий об’єм фасованої води”, – зазначив медик.

За його словами, на сьогодні значна частина фасованої питної води в Україні, яка продається як джерельна, – це звичайна питна вода з-під крана, пропущена через фільтри.

При цьому Протас уточнив, що сьогодні важко оцінити частку “несправжньої” джерельної води на українському ринку. На його думку, її обсяг близький до половини.

“Платити за цю воду ту ціну, яка сьогодні є на ринку, не логічно”, – наголосив експерт.

При цьому він додав, що найкращою водою є природна – зі свердловини або з джерела (з кюветів у містах) з мінімальним втручанням і обробкою.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*