Поліція повідомила про підозру двом зловмисникам, яких затримали на “Ягодині”

21.01.2019 / Новини

Поліція Волині повідомила про підозру двом зловмисникам, котрі намагалися вивезти жінок у сексуальне рабство.

“Слідчі Головного управління Нацполіції в області за процесуального керівництва прокуратури області повідомили 29-річному громадянину України та 31-річному іноземцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Йдеться про торгівлю людьми або іншу незаконну угоду щодо людини. Підозрюваним обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, – йдеться у повідомленні правоохоронців.

Нагадаємо, минулого тижня співробітники поліції Волині спільно із оперативними підрозділами Держприкордонслужби під процесуальним керівництвом прокуратури області, із залученням спецпідрозділів “КОРД” Нацполіції та “Дозор” ДПС України в міжнародному автомобільному пункті пропуску “Ягодин” затримали українця та іноземця, під час спроби вивозу ними закордон трьох громадянок України. Зловмисники вивозили жінок з метою їх подальшої примусової сексуальної експлуатації в країнах Європейського союзу.

Правопорушників затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Їм повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Підозрюваним обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*