Поліція не дозволила вивезти з України сотні тисяч медичних масок

19.03.2020 / Новини

Правоохоронці провели низку успішних операцій з перешкоджання експорту медичних масок та респіраторів, які наразі заборонені для вивезення з України.

Про це повідомив заступник голови Нацполіції – начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе, – пише Українська правда.

14 березня у Волинській області на кордоні з Польщею, в пункті пропуску “Ягодин” було затримано автомобіль “Renault”, в якому знайшли 50 тисяч респіраторних масок на суму близько $50 тисяч).

А в міжнародному аеропорту “Херсон” представник однієї приватної фірми планував пасажирським рейсом вивезти за межі держави 21 тисячу респіраторних масок заявленою вартістю понад $40 тисяч.

Зараз 35 коробок із товаром тимчасово вилучено.

“У Борисполі вилучили 1,5 тонни медичних масок, ще партію на харківському ринку “Барабашово”. Нам відомі всі ці постачальники. Проводимо превентивні заходи, орієнтуємо їх на внутрішнього споживача. Щоб нікому не приходило в голову вивозити контрабандою з країни товари, які допоможуть людям зберегти здоров’я. Зрозуміло, що всі хочуть прибутку, але не в цей час”, – зазначив Максим Цуцкірідзе.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*