Полапи відзначили своє свято (ФОТО)

06.08.2018 / Новини

У неділю, 5 серпня День села відзначили у Полапах.

Офіційній частині свята передувала презентація одразу кількох приємних проектів. Зокрема, 1 серпня у селі відновила роботу місцева пожежна охорона. За кошти Рівненської ОТГ було відремонтовано і пофарбовано спецавтомобіль, доведено до ладу гараж, де він стоятиме.

Бюджету Рівненської ОТГ ця справа обійшлася приблизно у 100 тисяч гривень — окрім підготовчих робіт ця сума включає також заробітну плату двох пожежників до кінця року. Обряд освячення автомобіля здійснив настоятель місцевого Свято-Успенського храму отець Василій Безик.

Також було презентовано проект “Спортивний туризм — основа позашкільного життя школярів”, реалізований за кошти Рівненської ОТГ (30 тисяч) завдяки активності та наполегливості місцевого вчителя географії Миколи Чирука. Суть проекту — придбання туристичного спорядження для юних гуртківців (намети, каремати, обладнання для скелелазіння, компаси тощо).

Далі святкові заходи розпочалися у будинку культури. Зі гарною подією сільську громаду вітали: голова Рівненської ОТГ Володимир Крижук, заступник голови райради Ганна Сачук, настоятель Свято-Успенського храму отець Василій Безик, помічник народного депутата Ігоря Гузя Ігор Торба, заступник Любомльського міського голови, керівник районного осередку “УКРОП” Микола Оніщук.

Гості вручили місцевим жителям подарунки у різноманітних номінаціях. Були також відзнаки від народного депутата Ігоря Гузя. Їх, зокрема отримали: настоятель місцевого храму отець Василій Безик та кухар дитсадка Ніна Козачук.

“Щоразу приємно відвідувати такі заходи, коли збирається мало не вся громада, на святкування приходять цілими сім’ями, родинами, з маленькими дітьми, — коментує керівник районного осередку “УКРОП” Микола Оніщук. — Під час таких заходів люди діляться своїми здобутками і планами. А наше завдання всіляко сприяти їм у розвитку”.

З цікавістю люди слухали розповідь про історію місцевої церкви, яка у роки війни була спалений, а відбудована вже у період незалежності. До слова, незабаром мине 25 років, як у новозбудованому храмі відбулося перше богослужіння.

Вшанували земляків, які боронили і боронять нашу землю на Сході країни. Чудову концертну програму підготували аматори сцени. Діти змогли досхочу розважитися на батутах та з аніматорами. Відбулися також спортивні змагання, а завершилося свято молодіжною дискотекою.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*