Перспективи розбудови переходу «Адамчуки-Збереже» обговорили у Польщі

24.12.2017 / Новини

Делегація на чолі з головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком перебувала із робочим візитом у місті Люблін.

Перша двостороння зустріч відбулася з Воєводою Люблінського воєводства Республіки Польща Пшемиславом Чарнеком (Przemysław Czarnek), під час якої обговорили виконння умов Стратегії транскордонного співробітництва Люблінського воєводства, Львівської і Волинської і Брестської областей на 2014-2020 роки. Окрім того, показали поточний стан справ на українсько-польських пунктах пропуску: «Устилуг-Зосин», «Ягодин-Дорогуск», а також перспективи розбудови нового переходу «Адамчуки-Збереже» (Шацький район), – інформує сайт Волинської ОДА.

Важливим вектором у розвитку регіонів залишається інвестиційна політика, тож обговорили й перспективи залучення іноземних інестицій, сучасних методів співпраці з інвесторами. Сподіваються на конструктивну роботу і між установами державного управління, галузей освіти, науки і кульутри Волинської області і Люблінського воєводства Республіки Польща.

У контексті будівнитцва і збереження дорожньої інфраструктури директор департаменту інфраструктури і туризму облдержадміністрації Іван Мирка розповів: працюють над будівництвом та реконструкцією доріг: Н-22 Устилуг-Володимир-Волинський-Луцьк, Р-15 Ковель-Жовква (на ділянці Устилуг-Угринів), М-07 Київ-Ковель-Ягодин та ділянках Ягодин-Рівне-Адамчуки, що забезпечать інфраструктурну доступність існуючих пунктів пропуску та функціонуваня нових.

Про Стратегію транскордонного співробітництва через реалізацію низки інвестиційних проектів розповів начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації Юрій Кресак.

Опісля ж, представники делегації переїхали до муніципалітету міста Люблін, де зустрілися з його президентом Кшиштофом Жуком. Під час цієї зустрічі обговорили й освітні питання, зокрема, адаптацію українських студентів, які навчаються в Любліні до тамтешніх умов та можливостей, створення Бюро європейських проектів, співпрацю в рамках грантових програм ЄС, функціонування програми «Подвійний диплом».

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*