Любомль: не вмієш паркуватися – відповідай за це! (ВІДЕО)

Деяких любомльчан настільки почали дратувати усі, хто паркується, створюючи незручності іншим водіям й пішоходам, а також передумови для аварійних ситуацій, що готові були вже боротися з правопорушниками самотужки. Через нарікання депутатів райради щодо цієї ситуації, відтепер поліція проводитиме регулярні рейди по місту.

Чи не найбільш проблемною є територія поблизу ринку. Особливо в базарні дні. Тоді деякі водії не соромляться поставити автомобіль навіть просто на перехресті під світлофором та на пішоходному переході.

4-го червня був здійснений перший рейд працівниками поліції спільно з представниками Любомльської міськради, райради та преси. Результат не забарився: перші три протоколи були складені впродовж кількох хвилин.

“Цей рейд був пробним. Було складено 12 адмінпротоколів за ч.1 ст. 122 Кодексу України про адмінправопорушення. Згідно санкції статті, на цих осіб накладено штраф у розмірі 255 гривень. Відтепер систематично проводитимуться масштабніші подібні рейди. Тож застерігаємо водіїв від зупинки та стоянки у заборонених для цього місцях.” – зазначив т.в.о. начальника Любомльського відділу поліції Анатолій Дружук.

Цікаво, що водії примудряються чи не найбільше правопорушень здійснювати просто навпроти дверей відділу поліції. Інспектори навіть не встигали дійти далі свого порога. Правопорушники наче самі під’їжджали кожну хвилину, аби заплатити штраф.

Звісно, складення адмінпротоколу мало кого тішило. Дехто намагався доводити думку, що всі паркуються тут, і я буду. А те, що водійські права отримував згідно інших правил дорожнього руху – забував. З вуст половини водіїв, які залишили свої авто біля знаку, який забороняє стоянку й зупинку, прозвучало: “А хіба тут не можна паркуватися?”. З чого було зрозуміло – правил точно не вчив. Але свого часу таки отримав посвідчення водія!

Були й такі, які визнавали провину одразу й чемно платили штраф.

Серед правопорушників помітили й депутатів та очільників району. Правда, на них протоколу чомусь не склали. Очевидно, що один працівник не встигав їх писати.

Не дочекалися штрафів і власники розкішних іномарок, що влаштували стоянку просто посеред перехрестя. У цей час поліція працювала з правопорушниками біля райвідділу. Однак, журналісти часу не гаяли: і водії, і номери авто в об’єктив потрапили. Аби не лише “прості смертні” відповідали за правопорушення, обов’язково надамо в поліцію відеоматеріали та заяву з проханням розібратися.

Хтось паркується, створюючи умови для аварійної ситуації, а хтось вміє на ходу перед перехрестям в маршрутку застрибнути. У разі чогось, все одно буде винним злиденний водій, а не той, хто біжить з торбами під колеса транспорту, щоб не йти до зупинки.

З одного боку провина на правопорушниках, а з іншого – на міській владі. Адже законного місця для паркування такої кількості авто в Любомлі немає, вважають водії. Тому, аби викорінити одну проблему, потрібно розпочати вирішувати й другу.

Журналісти запитали в міського голови, де ж люди повинні паркуватися.

“У місті є одна законна стоянка навпроти райдержадміністрації та одна платна на малому ринку. Наразі, додатково створювати стоянок не плануємо”, – відповів міський голова Роман Ющук.

Читайте також:

5 Коментарів Любомль: не вмієш паркуватися – відповідай за це! (ВІДЕО)

  1. Я, десять років їздив на великий ринок на роботу. І завжди паркувався за правилами. Іноді на вул. Кутузова, іноді і далі. А ті хто не вчив правила дорожнього руху, просто спочатку треба купити книжку, а потім сідати за кермо авто. Дійсно іноді через “бобіки” які стоять на перехресті, не можливо не то, що машиною їхати , а й пішки рухатись. А міський голова не винуватий в тому, що водії не знають дорожніх знаків, та порушують ПДР. А молодим мама на возиках з дітьми в четвер і суботу на ринок потрібно літати, бо тротуари зайняли бабки, з городиною.

  2. Якщо бути відвертим, то більшість із нас(і я в тому числі) так паркувались, але коли ми прагнемо змін на краще, то слід це починати робити із себе. Бо вина у даній ситуації лежить повністю на нас, а не на владі чи поліції.
    Я вважаю , що такі рейди потрібно проводити постійно – спочатку попереджувати , а надалі і штрафувати порушників. І все це і надалі висвітлювати в засобах масової інформації та інтернеті.

  3. треба зробити стоянку биля ринку а не воювати зголовою.Орозумитись депутати и подумайте за народ який вас веберав а не засебею

  4. штрафи,як написали вище,платять і платитимуть звичайні люди,а от ті пихаті,які не поважають інших бо їм бабло заважає бачити меньших так і надалі будуть себе поводити.

  5. З такими хамами, які не поважають других не так треба поводитись, краще клеїти на лобове скло велики етикентки “СТОП ХАМАМ!” або обливати їхнє авто лайном, і ше треба створити спеціальний сторінку на вашому сайті де можна буде закинути фото автомобілів і місце порушення з номерами тих де припаркувалися на пішоходному або на перехресті!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*