Округ №19: працівники закладів освіти отримали частину заробітної плати, яку їм боргувала держава

26.12.2019 / Новини
За сприяння народного депутата Ігоря Гузя, спеціалісти та інший персонал закладів освіти Іваничівського району (шкіл-дитячих садків, інтернату при школі, спеціалізованих шкіл, ліцеїв, гімназій, колегіумів) отримали частину заробітної плати, яку їм боргувала держава. Частково погасили і борг за комунальні послуги.

Так, до парламентаря звернулася виконувач обов’язків начальника відділу освіти та молоді Іваничівської райдержадміністрації Жанна Кеба з питанням загрозливої ситуації, що склалася в бюджетних установах району. Були на прийомі у помічника нардепа і самі працівники бюджетних установ, – йдеться на сторінці нардепа в соцмережах.

Реагуючи на проблему, депутат офіційно з листом звернувся до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука:

«Враховуючи джерела фінансування видатків бюджетних установ та відсутність власного ресурсу у районному бюджеті, збільшення бюджетних призначень можливо провести лише за рахунок збільшення обсягу міжбюджетних трансфертів, одержаних із бюджетів усіх рівнів.
Органи місцевого самоврядування та виконавчої влади на місцях вживають заходи, спрямовані на забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, однак вирішити це питання лише за рахунок фінансового ресурсу місцевих бюджетів району у них не було можливості.
Щоб уникнути соціальної напруги серед працівників бюджетних установ району, прошу розглянути питання щодо виділення з держбюджету додаткових коштів на зазначені потреби для бюджетних установ Іваничівського району».

Уже відомо, що 472 300 гривень зарплати спеціалістам та іншому персоналу ЗОШ за серпень-листопад і 20 % грудня виплатили з районного бюджету. 107 000 гривень – надійшло за оплату комунальних послуг. До кінця січня 2020 року мають спрямувати ще 150 000 гривень з районного бюджет на погашення боргу із зарплати.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*