Нововолинські шахти — на межі затоплення

02.11.2020 / Новини

Ситуація на нововолинських копальнях ДП «Волиньвугілля», шахті №9 та «Бужанській», досі – критична. Фактично копальня перебуває у «замороженому» стані. Адже вже 4 дні вона працює без електроенергії, два з яких її не було навіть на відкачування води. Відтак, шахти зараз на межі затоплення.

Нагадаємо, ДП «Волиньвугілля» відключили від енергопостачання 30-го жовтня через заборгованість у 7,5 мільйонів гривень, – пише БУГ.

Виконуючий обов’язки директора шахти №9 Володимир Юрків розповів, що ці дні копальня перебувала у «підвішеному» стані. На поверхні електроенергії так і не було, а тих чотирьох годин, що енергетики виділили на проведення робіт з відкачування води в шахтах, катастрофічно не вистачало. У результаті шахту почало затоплювати.

“Зараз напруга з поверхні практично знята. Включений лише головний вентилятор, клітьовий підйом і є аварійне освітлення. Нам було надано дуже мало часу на роботи з відкачування води.

Електроенергію вмикали лише 4 години на добу. Але потік води набагато більший, ніж виробнича потужність насосних агрегатів була. Тому з кожним разом шахти все більше підтоплювало”, – зазначив Юрків.

Однак, потім, за його словами, з енергетиками все ж вдалося домовитися і час подачі енергетики на відкачування води вони таки збільшили вдвічі.

“Нам врешті вдалося знайти спільну мову з енергетиками й вони дали нам трішки більше часу на відкачування води з наших шахт. Спочатку світло вмикали на дві години, потім нам повністю вдалося відкачати воду, а після цього на ці роботи почали виділяли вже по 3 години. Вийшло два рази по 6 годин”, – повідомив Володимир Юрків.

Однак, коли електроенергію шахтам ввімкнуть повністю, досі невідомо. Тож і надалі електропостачання туди буде поставлятися лише для виконання робіт, необхідних для безаварійного функціонування шахт, тобто, на відкачування води.

Нагадаємо, генеральний директор ДП «Волиньвугілля» Юрій Ключковський розповів, що на шахтах є видобуте вугілля, і навіть підписані договори на його продажу. До 30-го жовтня на рахунок підприємства мало надійти біля 4 мільйонів гривень попередньої оплати, за які планували погасити борг за електрику. Але їх поки немає.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*