Чи припиняться нарешті земельні колізії у Любомльраді

26.07.2016 / Новини

Зважаючи на всі перипетії, які відбуваються довкола земельних питань у Любомльській міській раді, депутати нарешті прийняли проект положення про порядок надання земельних ділянок під індивідуальну забудову на території міста Любомль.

У середу, 20-го липня, на сесії Любомльської міської ради депутати розглянули та затвердили проект положення про порядок надання земельних ділянок у місті. Сам проект містить 4 розділи та 16 статей,  у яких чітко пояснено кому та за якої умови надаватимуть земельну ділянку під забудову у місті. Текст пунктів проекту узгодили після проведення громадських слухань щодо цього.

Зазначимо, що про це на сесії інформував депутат Василь Кравчук, який наразі тимчасово виконує обов’язки голови земельної комісії.

_DSC0309

На попередній сесії, а також на засіданні земельної комісії, Анатолій Жолоб заявив, що добровільно йде з посади голови цієї комісії. Аналогічну заяву зробив і депутат Роман Строцюк, який повідомив, що не буде виконувати обов’язки секретаря комісії через постійні погрози та залякування його як депутата.

Таким чином, у понеділок, 18-го липня, земельна комісія працювала не у повному складі і з т. в. о. голови комісії Василем Кравчуком. Засідання перенесли на вівторок, 19-го липня, проте воно не відбулось. На розгляд сесії загалом винесли лише 6 заяв, які комісія рекомендувала раді затвердити.

Члени земельної комісії – Анатолій Жолоб, Леонід Богдан, Роман Строцюк, Ярослав Сушик, Олександр Шум – не прийшли й на засідання сесії.

Майже половини депутатського корпусу на сесії не було, тому й під час розгляду одного із земельних питань виникла курйозна ситуація. Питання про затвердження ПДП на земельну ділянку стосувалось безпосередньо депутатки Валентини Широчук. Оскільки народні обранці не можуть віддавати голоси самі за себе, без її голосу для рішення по її ж питанню просто не вистачало кворуму.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*