Науковці заявили, що оптимізм не такий уже й корисний

11.10.2018 / Новини

Оптимізм заведено сприймати як позитивну рису людини, але насправді його наявність може якраз нашкодити, – про це на сторінках журналу The Conversation поділилися своєю думкою два британських експерти, професор Кріс Доусон і професор Лондонської школи економіки та політичних наук Девіда де Менза.

Так чому ж може бути шкідливий оптимізм? Учені вважають, що оптимізм робить людину схильною переоцінювати свою віру в успіх та ймовірність позитивного результату у своїх справах, – інформує радіо Максимум.

“Чим більш оптимістична людина, тим більш імовірно, що вона знаходиться в омані, нібито вона знайшла найкращу для себе можливість”, – висловилися про це експерти.

За словами фахівців, дослідження показують: оптимісти частіше за інших роблять ризиковані дії на полі фінансів. З’ясувалося, що оптимісти готові вкласти 70% своїх коштів у підприємництво, вважаючи, що їм потрібно почати свій бізнес, і вірячи в те, що він буде успішним.

У плані поводження з грошима оптимізм “призводить до помилкових оцінок і хибних рішень”, зазначили автори публікації. Підтвердженням цьому може слугувати хоча б той факт, що більш оптимістичні підприємці заробляють на 30% менше, ніж не настільки оптимістичні.

Також вчені зазначили, що оптимісти частіше розлучаються та будують нові стосунки.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*