Нацгвардії заборонили застосовувати сльозогінний газ в натовпі

21.12.2017 / Новини

Кабінет Міністрів дозволив військовослужбовцям Національної гвардії використовувати водомети, але заборонив застосовувати сльозогінний газ в натовпі.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, 20 грудня, передають «Українські Новини».

Як зазначається, Кабмін затвердив правила застосування та перелік спецзасобів, які можуть використовувати військові Нацгвардії. Так, їм дозволено використовувати гумові та пластикові кийки, електрошокери, наручники (сітки для зв’язування), службових собак та коней, засоби акустичного і мікрохвильового впливу, гранати та набої світошумової і димової дії, а також пристрою для відстрілу гумових куль.

Крім того, Нацгвардії дозволено використовувати водомети і бронемашини (без штатного озброєння). При цьому заборонено їх використання, якщо температура повітря нижче +10 градусів.

В цілому, згідно із затвердженими правилами, перед застосуванням спецзасобів військові Нацгвардії зобов’язані не менше 2 разів через гучномовець попередити порушників про це. Також після застосування спецзасобів нацгвардійці зобов’язані в найкоротші строки забезпечити надання медичної допомоги потерпілим.

Заборонено застосовувати спецзасоби в навчальних закладах, лікарнях, дипломатичних представництвах (без їх письмової згоди). Заборонено застосовувати наручники більше ніж на 2 години, заборонено бити палицями по голові, шиї, ключиці, статевих органах і по животі, заборонено застосовувати світлошумові пристрої на відстані ближче 2 м.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*