Наступного тижня стартують тендери з закупівлі обладнання контролю швидкості на дорогах

21.09.2018 / Новини

Наступного тижня стартують тендери із закупівлі обладнання для автоматичного контролю швидкості на дорогах. Про це на прес-конференції повідомив Міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент УНН.

“Нарешті після довгих погоджень Бюджетний комітет Верховної Ради затвердив розподіл коштів програми безпеки руху. Це перший транш. І наступного тижня ми стартуємо з тендерними процедурами на близько 1 млрд грн. Зокрема передбачається закупівля автоматичних станцій контролю швидкості”, – повідомив Омелян.

Проте, за його словами, щоб контроль запрацював повністю, необхідно ввести відповідне законодавство.

“Я сподіваюсь, що парламент відреагує на ту жахливу статистику щодо кількості смертей на дорогах. І ті речі, які ми пропонуємо щодо автоматичного контролю швидкості, щодо автоматичного вагового контролю та багатьох інших речей, вони будуть враховані і проголосовані у парламенті якнайшвидше”, – наголосив Міністр.

Нагадаємо, європейський інвестиційний банк (ЄІБ) допоможе Україні запровадити на законодавчому рівні європейські стандарти проектування доріг з урахуванням їхньої безпеки.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*