Народний колектив «Опалинка» з Гущі святкуватиме 50-річний ювілей

27.02.2020 / Новини

Жителів Рівненської громади запрошують  взяти участь в урочистому святкуванні 50-річного ювілею Народного аматорського колективу  с. Гуща.

Захід відбудеться 29 лютого в приміщенні Гущанського клубу (вул. Перемоги, 4). Початок  о 14 годині.

Зауважимо, «Опалинка» — співочий колектив знаний не лише у Рівненській громаді, а й за її межами. Постійний учасник міжнародних заходів у Польщі, традиційних заходів ОТГ та фестивалів Волині вже багато років радує своїми виступами.

 “За 50 років, звичайно, змінювався постійний склад колективу.    Наприклад,  музичний керівник Крук Микола Сергійович, солісти Сахар Любов Сергіївна, Міщук Лідія Кузьмівна, Нестерук Валентина Сергіївна  ще з 1969 року і протягом усіх п’ятидесяти років залишаються незмінними активними учасниками та душею цього співочого колективу”, – зазначають на сайті Рівненської ОТГ.

Ще у далеких 1975 – 1980 роках до складу «Опалинки» долучились  ведуча та сценарист Середа Ніна Юріївна, учасники Кузьмич Євгенія Романівна та Козак Валентина Микитівна.

З 1990 року по 1997 рік учасниками «Опалинки» стали Баштанська Олена Миколаївна, Охналюк Валентина Костянтинівна, Міщук Володимир Іванович, Гупало Володимир Миколайович, Міщук Володимир Миколайович, Гінчук Олена Іванівна, Самойліч Іван Мефодійович і Маляс Дмитро Дмитрович, який будучи сільським головою сприяв участі колективу «Опалинка» у різноманітних заходах, в тому числі і міжнародних, за що був названий в районі «співаючий голова».

Вже у 2000-2010 роках до складу Гущанської «Опалинки» увійшли Сахар Микола Григорович та Сахар Людмила Пилипівна, Гуга Микола Йосипович і Козак Іван Андрійович, Печера Раїса Миколаївна і Міщук Євгенія Євстахіївна, директор Гущанського ліцею Самойліч Любов Миколаївна та Нестерук Олексій Олексійович, який на посадах Гущанського сільського голови та в.о. старости продовжив міжнародну співпрацю та і сьогодні є ініціатором та співорганізатором щорічних культурних заходів різних рівнів. 

“Любить пісню у Рівненській громаді і молодь, бо ще у 2007 році стали учасниками Гущанської «Опалинки» зовсім молоді (1987 та 1985 р.н.), голосисті хлопці Пашинський Олександр Вікторович та Шевчук Володимир Миколайович, які і сьогодні залишаються незмінними учасниками всіх виступів народного аматорського фольклорного колективу”, – йдеться  дописі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*