Нардеп прокоментував резонансне затримання поліцейських-хабарників на Волині

09.03.2017 / Новини

Резонансне затримання трьох інспекторів з дорожнього нагляду під час отримання хабара від водія-порушника на трасі у Ківерцівському районі волиняни сприйняли по-різному.

Для одних це стало приводом резюмувати: нічого в системі не змінилося, як «працювали» даівці «з кущів», так і продовжують свою справу у перейменованих підрозділах поліції. Адже з’ясувалося, що двоє із затриманих інспекторів не пройшли переатестацію, проте були відновлені на посадах через суд.

Читайтк також: На Волині троє поліцейських-хабарників тікали від своїх колег (ФОТО)

Інші ж навпаки переконані, що такий епізод є свідченням ефективної боротьби з корупцією, – інформує сайт “Волинь24”.

Народний депутат Ігор Гузь прокоментував це затримання так:

“За одним випадком говорити, чи спрацювала реформа чи ні – не можна. Є сотні інших випадків – хороших, поганих, різних. Реформа поліції – це не реформування одного відділу в міськраді з трьох людей, коли чітко можна резюмувати, що з того вийшло”.

За його словами, затримання “нечесних на руку” поліцейських – це вже позитивний момент.

“Поліція – це структура, яка нараховує сотні тисяч працівників, не реформувалася чверть століття і ще має за собою радянські проблеми. Тому я б не сказав, що за цим випадком можна робити висновок, чи вдалася реформа. Особисто я вважаю, що реформа в поліції – одна із передових та позитивних у порівнянні з іншими реформами, особливо, в системі правоохоронних органів. А що стосується самого затримання конкретних осіб – це позитивний момент. Коли поліцейські затримали поліцейських за хабар, за протиправні дії – це добрий сигнал. Раніше таке навряд чи ми могли б побачити”, – прокоментував Ігор Гузь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*