Наказ, що блокував розвиток масового спорту, пропонують скасувати, – Ігор Гузь

18.04.2018 / Новини

Напередодні у парламенті відбувся круглий стіл щодо скасування спільного наказу Мінмолодьспорту та МОЗ №5232/1746 від 27.12.2017р.

Цей наказ фактично блокує розвиток масового спорту в Україні. Він породжує бюрократію, корупцію, потрібні меддовідки купуються, а також громадяни позбавляються права вибору медичного закладу для отримання кваліфікованої допомоги.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Ігор Гузь.

“Хочу подякувати за адекватну, чітку та прогресивну позицію МОЗ та особисто Уляні Супрун. У МОЗ визнали, що цей наказ – помилка і навіть звільнили відповідального за його реалізацію. Разом з тим, вважаю неправильним те, що Мінмолодьспорту не делегувало уповноважену особу висловити свою позицію під час круглого столу”, – пише нардеп.

За словами Ігоря Гузя, є загальноприйняті європейські цивілізовані стандарти організації спортивних заходів та умови участі в них.

“Медичний огляд, як і здоров’я учасника, це – його персональна відповідальність і ніхто не повинен змушувати громадянина до отримання будь-яких дозволів, довідок, якщо він просто хоче займатись спортом і вести здоровий спосіб життя. Дякую активним організаторам спортивних заходів, які привернули мою увагу до цієї проблеми і за спинами яких стоять тисячі людей, що займаються спортом. Моя позиція з цього питання чітка – наказ повинен бути скасований”, – резюмує парламентар.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*