Нафтогаз починає торги газом на Українській енергетичній біржі

30.05.2019 / Новини

Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг», що входить до групи Нафтогаз і реалізовує газ промисловим споживачам, починає купівлю-продаж газу через електронний майданчик Української енергетичної біржі (УЕБ).

Про це повідомила прес-служба Нафтогазу.

Очікується, що вихід газового дивізіону групи Нафтогазу на біржові торги підвищить прозорість формування ринкової ціни газу і збільшить обсяги біржової торгівлі газом в Україні.

Вихід Нафтогаз Трейдинга дозволить біржі істотно підвищити ліквідність торгів.

«Біржова торгівля в умовах вільної конкуренції дозволить зняти всі питання щодо ринковості наших цін і додасть публічності нашій торговій діяльності. Нафтогаз відкритий до співпраці, ми запрошуємо всіх охочих стати нашими контрагентами на конкурентних біржових торгах», — відзначили в НАК.

У Нафтогазі зазначили також, що вже отримали акредитацію на УЕБ. Перші торги з продажу газу компанія проведе вже до кінця червня. «Зараз планується продаж газу на умовах поставки протягом наступного після торгів місяці, а також того ж місяця, в якому проходять торги», — розповіли в НАК.

Нагадаємо, що після підвищення цін на 5,2-11,5%, НАК «Нафтогаз України» знизив ціни на червень на природний газ для промспоживачів і установ, що фінансуються з держбюджету.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*