На «Ягодині» в українця вилучили незадекларовану валюту та виписали штраф на 64 тисячі гривень

08.05.2020 / Новини

Черговий намір незаконного вивезення іноземної валюти попередили на митному пості «Ягодин».

Другий за останні кілька днів випадок незаконного вивезення іноземної валюти попереджений Волинськими митниками. Про це повідомляють на сторінці Волинської митниці Держмитслужби у фейсбуці.

В громадянина України котрий слідував в Республіку Польща вантажним автомобілем «DAF», під час проведення повного митного огляду транспортного засобу встановили наявність незадекларованої валюти в розмірі 10 тисяч польських злотих.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил відповідно статті 472 Митного кодексу України.

Як наслідок, на порушника склали протокол про порушення митних правил на суму 64 тисячі гривень (еквівалент 10 тисяч польських злотих) та вилучили іноземну валюту до рішення суду.

Нагадаємо, нещодавно на “Ягодині” в українця забрали “зайві” злоті та виписали штраф на суму понад 3 мільйони гривень.

Так, громадянин України надав митну декларацію, що переміщує валюту в розмірі 2000 польських злотих та 2000 гривень. Але під час повного митного огляду варнтажівки встановили наявність незадекларованої валюти в розмірі 490 тисяч польських злотих.

Таким чином, чоловік з порушенням проходження митного контролю, намагався перемістити через митний кордон України іноземну валюту. На порушника склали протокол про порушення митних правил на суму 3 мільйони 164 тис. грн. (еквівалент 490 тис. польських злотих).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*