На Волині у їдальнях шкіл та дитсадків виявили неякісні продукти

03.04.2018 / Новини

У Волинській області виявили випадки постачання неякісних продуктів до навчально-виховних закладів.

Про це повідомляє “Урядовий портал”.

На Волині фахівці Держпродспоживслужби з харчоблоків навчально-виховних закладів вилучили 2,4 т овочів з перевищеним вмістом нітратів. Торік експерти відбирали 2,4 тис. зразків харчових продуктів та готових страв у 204 навчально-виховних закладах області.

За результатами лабораторних досліджень встановлено, що у 59 зразках готових страв (11,4 % зразків, відібраних для дослідження зазначеного показника) виявили бактеріологічне забруднення, у 73 зразках овочів (9,3 %) – перевищення вмісту нітратів.

На адресу керівників навчально-виховних закладів, де були виявлені невідповідності, направили 126 інспекторських листів з вимогою усунення виявлених недоліків.

Також встановили 2 випадки перевищення вмісту нітратів сільськогосподарськими підприємствами, фермерськими та селянськими господарствами, в тому числі постачальниками рослинної продукції у навчально-виховні заклади. Виробникам, у яких виявили перевищення, заборонили реалізацію даної продукції.

Наголошуємо: батьки, чиї діти харчуються в дитячих садках, школах та інших організованих дитячих колективах, мають право вимагати в адміністрації закладу документи на харчову продукцію. У випадку ненадання таких документів, їх відсутності або невідповідності встановленим вимогам (наявність товаро-транспортної накладної, вимоги до продукції, які виставлялися під час тендеру тощо), підозри щодо небезпечності харчових продуктів, батьки завжди можуть звернутися до Держпродспоживслужби України.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*