На Волині – карантин через африканську чуму свиней

29.08.2016 / Новини

На Волині зафіксовані випадки захворювання свиней на африканську чуму.

Про це стало відомо 29 серпня під час оперативної наради у Волинській облдержадміністрації, інформує VIP.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик розповів, що 26 серпня з Києва надійшли позитивні результати лабораторних досліджень щодо падіння свиней. Так, аналіз встановив, що у Любешівському і Ратнівському районах були випадки африканської чуми свиней.

Протягом п’ятниці–неділі в області почалася робота і на цей час тривають заходи з застереження, інформування населення, локалізації випадків захворюваності.

Гунчик додав, що така ситуація може впливати в цілому на економіку області.

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук зауважив, що чуму виявили у Любешові і кількох селах району, а також у селі Кортеліси Ратнівського району.

У сусідніх районах теж впроваджують профілактичні заходи. Так, в області заборонили торгівлю свининою з неблагополучних районів.

Створені спеціальні групи, які проводять умертвіння та вилучення заражених тварин і дезінфекцію приміщень. Окрім того, у Любешівському районі створено сім, а в Ратнівському – два ветеринарно-поліцейські пости. Жителів повідомили про карантин.

Володимир Гунчик попросив розглянути питання диких свиней. Одним зі збудників чуми на Волині можуть бути дикі свині, які переходять із території Білорусі. Тож він попросив мисливські товариства та лісові господарства провести відповідну роботу. «Але це не значить провести зачистку і повбивати всіх диких свиней на території Волинської області», – наголосив очільник області.

«Поки що по цих випадках ми не бачимо розповсюдження епідемії, але локалізація, захисні дії з нерозповсюдження – головне», – наголосив Гунчик і додав, що у випадку нових випадків захворювання тварин потрібно негайно повідомляти поліцію і відповідні служби.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*