На Волині біля монастиря на людей напала зграя собак

18.03.2018 / Новини

Як мінімум двох жінок і дитину покусала велика зграя безпритульних псів у Нововолисньку біля Низкиницького монастиря.

Інцидент трапився у неділю, 18 березня, – пише БУГ.

ХТО ЗА РУКУ, ХТО НА СПИНУ, ІНШІ ГРИЗЛИ ЗА НОГУ

Одна з жінок, яку звуть Катерина, йшла на службу Божу у монастир, коли на неї накинулися собаки.

“Було їх шестеро, усі – без кліпс (кліпсами комунальники маркують привитих і стерилізованих безпритульних тварин). Йшла по дорозі, якраз повз їхала машина, собаки почали гавкати. Людей поряд не було, я сама” – розповідає жінка.

“Пси всі разом накинулися – хто за руку, хто на спину, інші гризли за ногу. Був шок. Я просто стала, завмерла (читала десь, що так треба) і почала кричати. Вони порозбігалися”, – розповідає Катя.

Собаки повністю пошматували колготи та лишили укуси. Жінка не пішла на службу – звернулася до лікарні, де надали медичну допомогу, вкололи щеплення.

ПЕС ПІДБІГ І ВХОПИВ ДИТИНУ ЗА ШТАНИ

Інша постраждалана ім’я Алла розповідає, що після служби вийшла разом із 5-ти річною дитиною з церкви. Відразу біля входу на сина накинулися собаки. Їх було близько десяти.

“Пес напав і схопив дитину за штани, я його швидко забрала, а тим часом інший – вкусив мене за ногу. Їх було багато, я точно і не помітила яка це була, можливо велика рудого кольору” – розповіла мама.

“Відразу звернулася до лікарні, з великим укусом та подряпинами. Мені надали допомогу – обробили рану, зробили перев’язку”, – повідомила жінка.

Медики сказали, що потрібно робити щеплення від сказу: 5 уколів протягом 2-х тижнів. Алла погодилася.

Бродячі пси пошматували людей під церквою у Нововолинську

У соцмережах люди повідомляють і про інші випадки недільного нападу собак біля монастиря.

“Сьогодні мою дитину також покусала собака біля монастиря, ми звернулись в лікарню де нам повідомили що ми вже треті” – пише користувачка Facebook Люда Островська.

“Я вже за цей місяць мабуть раза 3 відганяла собак від дітей, які йшли до школи! Я теж замітила що їх багато,одна загавкає і починають всі збігатися!”, – пише Тетяна Музичук.

ПРОБЛЕМА НЕ НОВА

До монастиря щосуботи ходять діти самі, в недільну школу. Батьки переймаються безпекою, адже періодично там гуляють пси зграями. Зазвичай вони гавкають на автомобілі, але жертвами нападів стають і просто перехожі.

Міська влада запевняє, що має укладений договір із луцьким комунальним підприємством “Ласка”. Спеціалісти цього підприємства приїжджають раз на місяць, виловлюють собак, стерилізують, одягають кліпси і випускають назад в місто.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*