На телеканалі “Інтер” з’ясовували причину смерті любомльчанки Юлії Оніщук (ВІДЕО)

19.03.2018 / Новини

Минулого тижня на телеканалі  “Інтер” відбулися зйомки програми “Стосується кожного” за участю родичів померлої породіллі з Любомля Юлії Оніщук, лікарів, експертів.

В ефір програма вийшла у понеділок, 19-го березня. Нагадаємо, 9-го лютого, Юлія народила третю дитину. Після важких пологів вона втратила багато крові, якою з нею поділилося кілька десятків небайдужих жителів району. Врятувати життя породіллі не вдалося.

До слова, рідні померлої любомльчанки організовували віче у райлікарні.

Відео телепередачі можна переглянути тут.

Разом з тим на Facebook-сторінці програми “Стосується кожного” вміщено посилання на коментарі за кадром:

Читайте також:

30 Коментарів На телеканалі “Інтер” з’ясовували причину смерті любомльчанки Юлії Оніщук (ВІДЕО)

  1. Те що жінки бояться народжувати в Любомлі – це правда!!! І дякувати Богу що є толкові акушери-гінекологи з якими народжувати ідеш спокійно і без задніх думокв області. Я знаючи по-своєму досвіду, що якби я залишилась в Любомлі народжувати,то не знаю як би все пройшло, мене з руками і ногами випихали на Луцьк, вмовляли робити кесарево, хоча показань до цього не було(просто для їх перестраховки). І дякувати чарівному лікарю Савці Р.В. ( і звісно Богу) маю неймовірне щастя дома , яке спокійно народила сама без ніяких ускладнень(хоча в Любомльській лікарні такого наслухалась що зі сльозами поїхала на Луцьк до лікарів).
    А сім’ї співчуття!!!Хай тримається чоловік заради діток!

  2. А я не розумію чого Дибаль сидів як засватаний,як то його не стосується.Сам навчив брати тих лікарів хабарі,за яких вони світу білого не бачать.Ще жінці моїй до пологів довго , а вони вже рахунок виставляють(щей розцінки як у Києві у $$$) Петрівна і Борисівна зрозуміють про що я написав. Дубіїху показали таку як вона є(ха-ха).

    Жіночки не народжуйте у Любомлі, хто має змогу їдьте у область.Тут тупі як овечки .

    • А ти розумній? нащо тобі той Луцьк, чи навіть Київ?! Вали в Ковель, Володимир, Хелм та хоть на всі чотири боки!!!! І не біжи до лікарів як стане погано, і не треба їм виговорювати своє фє, а мовчки їдь до “кваліфікованих” лікарів.
      Знайшлись розумники.
      А ще краще, вступіть до медичного інституту, хочаб для початку, і провчіться там до самого кінця (9 років ) і тоді можна буде з вами вступати в дискусію!!!!
      Гарного вам дня наші освідчені пацієнти.

    • От ніколи не розводив подібних дискусій, але зараз не можу втриматися. Які розцінки, шановний? В Любомлі ще жодній жінці не говорили платити гроші за щось, хіба що якісь медикаменти рекомендували якщо звертаєшся… А якщо вам там рекомендують дорогі препарати то за проханням порадять дешевші аналоги. Там лікарі принаймні роди без Вашого відома не простимулюють як в Луцьку і в Ковелі….

      • Коли підтусовуєте коментарі, будьте уважніші, а то “пацієнтка” і “ніколи не розводив подібних дискусій”. Лише люди, які відчувають свою провину бояться підписуватися своїм іменем!

        • Я постороння людина, крім цього мені немає чого підтасовувати коментарі, як ви сказали. А помилку помітила коли опублікувала вже коментар.) втім я не виправдовуюсь) просто хотіла уточнити))) мій ніяк пацієнтка говорить лише про те що я є пацієнткою лікарів, яких невдоволені так старанно поливають брудом.

  3. Мої співчуття родичам! Я не вважаю, що в Любомлі лікарі – непрофесіонали. Причина інша – безвідповідальність, халатність, зажерливість (в Луцьку ціни на ті чи інші медичні послуги в рази менші!!!!!! Для прикладу: операція на апендицит: в Любомлі обійшлася в 4000 грн, в Луцьку -850 грн!!!) та напевно мізерна кількість випадків, коли той чи інший лікар був покараний за свої невірні дії. Щодо Петрівни: гадаю про НО-ШПУ це 100% правда, адже при будь-яких болях вона рекомендує пити її вагітним! Коли лікар на УЗД приймає пацієнтів в нетверезому стані це нормально? І від тих діагнозів,які ставлять в Любомльський лікарні (рак!) волосся стає дибки, а в Луцьких лікарів скептичний сміх і безмежні здивування, як запалення яєчників мажна сплутати зі злоякісною пухлиною?! На Любольщині такий менталітет в людей. Радіють тому, що ще є клепка в голові поїхати в область, але ніхто не хоче покарати когось за невірний діагноз, щоб інші вбереглись. Родичі Юлі – молодці! Добивайтеся правди. Нехай лікарі після таких випадків будуть відповідальніші і обрежніші.

    • А чому бридко?
      Бридко чути правду від експертів, які не зацікавлені ні в одній із сторін?

  4. Люди побійтеся Бога. Я ще не стикалася з тим, що за відсутності грошей в Любомлі комусь відмовили в допомозі. Хто має змогу той їде в область а для решти Любомльське ТМО, остання надія. Не розумію кому легше стане коли цю лікарню закриють, а такі коментарі тільки про те і свідчать, що хтось намагається підірвати авторитет професіоналів з Любомля, для припинення функціонування лікарні. Рідним померлої породіллі звичайно висловлюю щирі співчуття, дітям ніхто не замінить мами і ще такої, якою була Юлія. Та навчіться шукати причини проблеми не тільки в діях інших але і в своїх власних. Петрівна прекрасний гінеколог і чудова людина. Знаю її ще з 2006 року, коли народила першу донечку. Народжувала і другу дитину принципово в неї. Пережили ми з нею і важку дисплазію, саме з нею, бо мамі усього не говорила, чоловік уже був покійний а Петрівна була для мене за обох. В 2017 роді доля мені подарувала третю донечку і знову ж таки допомагала мені в цьому Тетяна. Хоча показники були на кесарів але лише через те що вона в мене вірила я і сама собі повіривши народила сама. І жодних коштів усі ці три рази в мене ніхто не вимагав. Лікар не Бог і він не всесильний але згідна з тим, що хто-хто а Тетяна Петрівна робить для своїх пацієнток усе можливе й не можливе.За це їй щире дякую.

  5. Я народжувала в Луцьку але стояла на обліку у нас, і думаю що дякуючи Савці у мене все було гаразд. Коли кажу що мені приписали те і те і те, він здивовано дивившись мої аналізи говорив що мені це зовсім НЕПОТОТРІБНО. У Луцьку всі дивуються з наших лікарів . І я усім раджу бережіть себе і своїх близьких , краще витратити гроші на дорогу в область чим тут на непотрібні дорогі ліки.

  6. Нехай розкаже чоловік покійної,як він її виховував!
    Як бив молодого безневинного хлопця в “середньому” головою в стіну.що аж вмятина лишилась в стіні до цього часу!
    І де тепер знаходиться машина ,в якій вони потрапили в ДТП!?

  7. Жінка 2 тижні повільно помирала дома.Де була сестра, мама, чоловік. Чому нікуди не звернулись? Хай не в цю ” погану” лікарню, хай область. Ця брехня і таємниці родичів звели жінку в могилу. Шкода жінку. Але не перекладайте з хворої голови на здорову.

    • Ти хоч один ,з цієї ганьби,що пише,хоч один доказ маєш?якщо ні,то не пиши і не суди….ніхто не знає,як би себе повів після смерті найріднішої людини..ганьба вам і вашим коментарям

  8. Немає таких слів,якими можна було б заспокоїти батьків,рідних,затамувати біль втрати.Мої найщиріші співчуття.
    Коли стається непоправне,хтось в цьому винен.Саме найпростіше звинувачувати в усьому лікарів,бо кого ж іще?а якщо зробили все можливе і неможливе,щоб врятувати,а не змогли,тоді як бути?!!Якби могли воскресити,то б і це зробили,але вони не боги,а люди.Я неодноразово бачила,як переживають і бігають біля кожної породіллі, допомагають,незважаючи на час і власну втому, живуть в лікарні, можна і так інколи сказати.
    Я часто звертаюсь до наших лікарів і не сумніваюся в їх професіоналізмі,а якщо надзвичайно важкі і операція,і стан здоров’я людини,і не можна врятувати,на превеликий жаль,тоді хто винен?

  9. То помалу шило з мішка вилазить, причини були,а то обов’язково було робити манікюри до зйомок на передачу,лікарі по крайній мірі виглядали скромніше і та передача показала ще раз що все можливе було зроблено вчасно і кваліфіковано в лікарні і експерти то підтвердили

  10. Ми не бажаємо своїми коментаріями щоб закрили лікарню …..ми хочем щоб лікарі отямились і зрозуміли що вони там не просто просиджують свої робочі години а ЛІКУЮТЬ ЛЮДЕЙ! Можливо у випадку з Юлією Оніщук вони справді зробили вже що могли …. але я б дуже хотіла щоб лікарі Любомльського ТМО були більш лояльніші до людей! Я сама не одноразово зверталась до них і не задоволена багато чим : результати аналізу пишуть з голови ….. педіатр коли я прийшла з дитиною 7 місяців у якої температура розпочинаю мені розказувати які в них малі зарплати …. а до гінеколога то тільки можна звернутись Креца В.В.- хороший спеціаліст !!! Народжувати в Любомлі я не ризикувала і поїхала до Савки …. бо на той момент Крец В.В. був дуже хворий!
    Якщо багато людей не задаволені то можливо потрібно звільнити невідповідальних лікарів … я думаю на їхні місця знайдуться компетенті лікарі!
    ПРОСТО ТАК ЗАЛИШИТИ, ТЕ ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ У ЛЮБОМЛЬСЬОМУ ТМО – НЕМОЖНА!!!!!

  11. Виражаю глибоке співчуття сім’ї,непоправна втрата.Тільки після всіх зібраних і перевірених матеріалів суд винесе справедливе рішення

  12. Люди про що ви говорите?!!! Невже ви думаєте що більше ніде немає в лікарнях таких ситуацій??? Якщо в Любомлі така погана лікарні і такі непрофесійні лікарі, то чому ж тоді з Луцька і Ковеля ідуть народжувати в Любомль??? Мені особисто в Любомлі дуже допомоги лікарі і не один раз за що їм низький уклін!!! А про хабарі це взагалі нісенітниця…. ще жодного разу ні від кого із своїх знайомих такого не чула…

    • Дійсно, про хабарі в Любомлі ніхто не чув, всі такі чесні…
      Не клейте дурня, люди добре знають ваші апетити, кого ви обманюєте?
      Взагалі складається враження, що Дибель наказав медикам писати коменти з виправдання, звідси й казка про те, що ситуація з Юлею може вплинути на закриття лікарні

  13. Хочу звернутися до тих лікарів, яких всі так гарно звинувачують у смерті Юлі. Ви молодці! Повірте нормальні люди знають, розуміють, бо бачили скільки зусиль Ви доклали щоб іі врятувати. Повірте невдоволені люди є всюди. Знайте що Вас більшість підтримує!!!!! І незважаючи ні на що я б не побоялась звернутися в Любомльську лікарню, бо довіряю Вам!!!!!!!

  14. Співчуття рідним!батьки хочуть покарати медиків, які прийшли на передачу без макіяжу та манікюру,а мама розбита горем за відео двічі змінила манікюр.Сестра ,щоб горе розвіяти,вії наростила.все по справедливості.

  15. Не переживайте, скоро в Україні не буде лікарів, які захочуть надавати хоч якусь допомогу, бо лікарі, які знають собі ціну і мають знання виїдуть за кордон, де до них відносяться з повагою, а не як до …. А Українці потрохи вимруть як нація, яка з’їдає одна одного ненавистю. Прийде нове покоління лікарів, але яке, яке за важку роботу, за відповідальність за людське життя захоче відповідну оплату, якої, на жаль, держава не дає. А молодь за так зараз працювати не буде, і звичайно, дуже багато випускників покидає медицину так і не почавши працювати. Люди поважайте один одного !!! Цінуйте знання і труд один одного! А те, що хтось в міру свого розумового розвитку не може зрозуміти роботи лікаря це не значить, що лікар став лікарем, щоб приносити шкоду здоров’ю людям. Перше, що сталор стимулом для кожного медика- це допомогти людині в його стражданнях. А те, що хтось з хворих хоче віддячити лікареві за своє життя чи здоров’я- це його особиста справа.Краще цінуйте своє здоров’я, бережіть його і ходіть до лікарів з профілактикою.

  16. Життя людини в руках Божих . Лікарі роблять все можливе від них. Петрівна прекрасна людина і як гінеколог . Вона в мене приймала роди 6 разів і всіх діток родила в Любомлі. Дуже добре дивляться за породіллями і ставлення дуже добре в це і лікарні . Не разу не вимагали хабара за свої послуги.

  17. Люди добрі, навчіться поважати людську працю,а не допікати один одному.Ще не зустрічала в лікарні випадку,щоб лікар не допоміг,а що купляємо все самі,то час безплатних ліків у лікарні минув ще 30 років тому. Як зроблять з Любомльського ТМО приватну клініку,тоді буде все ок і доїдете і до Ковеля і до Луцька і трохи далі,бо лікарі то найперше люди,а звинувачувати і плювати на них то найкраще,що вмієте робити.Тільки перші до них і біжите,а вони допомагають і стараються з усією відповідальністю і відкрито і щиро дивляться людям в очі

  18. Звісно, лікарі не Боги. Але вони несуть набагато більшу відповідальність, ніж будь які представники інших професій. Адже, як і в Божих руках – в їхніх руках життя людей. Лікарі від Бога не повинні брати хабарів. Але, на жаль, в Любомльській лікарні таких мало. Дав в кишеню чималу суму – живи, а не дав – помирай. Вся біда в зажерливості наших “рятівників”. Але гроші не допоможуть в могилі. Шановні лікарі, збережіть хоча б сумління. (Звісно, це стосується не всіх лікарів, лише хабарників які не знають міри )

    • Згідна,що в ідеалі – лікарі не повинні брати “хабарі”.
      Але так вже повелося, що у нас в західному регіоні прийнято “дякувати” і причому не лише лікарям!!!
      Майже всі справи ( чи то побутові – сантехнік, електрик з ЖЕКу, чи то інші сфери – освіта,юриспруденція,та що говорити – будь-яка довідка), – ми звикли з нашою ментальністю “дякувати” один одному за ту чи іншу допомогу!
      І це не трактується як “хабар” ,а просто як вдячність за допомогу в тих чи інших питаннях!
      Давайте ще скажемо відверто яка зарплата у лікаря – 3 000 грн ставка і плюс може бути ще десь 1 000 грн за чергування в нічний час та вихідні дні.
      Чи багато би людей погодилось 9 років вчитися, чергувати по ночах та у вихідні дні, нести таку відповідальність за 3 000 – 4 000тис грн!!!???
      Ще за часів Гіпократу вважалося що “лікар повинен сам себе прогодувати завдяки своїм знанням і “подякам” пацієнтів.
      Наша держава, на жаль, не забезпечує лікаря бодай середнім показником зарплати по Україні!
      У нас зарплата лікаря майже на рівні зарплати двірника!
      Покажіть мені людину з вищою освітою та навіть без вищої освіти -будь- якого майстра чи сантехніка чи плиточника чи будівельника…який би погодився цілий місяць працювати, нести відповідальність за такі гроші?
      Плиточник каже, що покласти 10 кв м плитки коштує 100 доларів (це 3 000 грн) і він це робить за 1 день!
      І ми з ним погоджуємося, наймаємо його і оплачуємо йому “по тарифу”.
      А лікарю держава платить стільки за МІСЯЦЬ !!!
      Я не підтримую хабарництво (і не лише в медицині, а в державі в цілому ) і не виправдовую всіх лікарів, бо лікарі теж є ментально і фахово різні; я лише хочу показати вам, що лікар не має бути жебраком і чекати ( чи іноді натякати) на “подачку” від пацієнтів, він є ЗАЛОЖНИКОМ в цій ситуації, бо ж потрібно за щось жити і годувати сім’ю !!!
      Це принижує їхню гідність і більшість лікарів говорить, що якби держава належно оцінювала їхню працю, вони би так не принижувались в очікуванні “подачки” і почувались би морально комфортно!!!
      Такого немає ні в одній Європейській країні- щоб лікар отримував таку мізерну зарплатню , там лікар оцінюється державою належно і не має потреби залежати фінансово від пацієнта.
      І взагалі, “хабарі” , і при чому в дуже великих розмірах беруть чиновники і можновладці, при тому не несучи відповідальності за людські життя; а те, що отримує лікар від пацієнтів – це, здебільшого -“подяка” – якщо навіть трактувати термінами в грошових еквівалентах згідно чинного законодавства України!
      Я нікого не виправдовую, але я за справедливість і об’єктивність.
      Дуже хочеться щоб наш народ був високого морального і інтелектуального рівня,тоді би не було більшості таких ситуацій !
      Вважаю, що ЗМІ не мають морального права “підвищувати”свій рейтинг на людській біді, випускаючи в загальний ефір такі передачі без попереднього фахового розбору професіоналів, і “накручуючи” вже і без того доведених до відчаю людей.

  19. Я народжувала 20 років тому,місяць перед пологами лежала на збереженні,і “вельмишановна”Світлана Федорівна ніразу!!!за цей місяць не дивилась мене на кріслі і на УЗД.А коли я народжувала, акушерка запитала-як можна було виносити дитину,якщо замість вод у мене -гній!? В результаті- дитина має вади нирок і сечовидільної системи! А це- на все життя.Так що,про пологове відділення Любомля я знаю не з розповідей. А родині Валі Гаврилюк та Саші мої щирі співчуття.Я знала Юлічку особисто.Вона дуже чудова людина і шкода що Господь забирає до себе найкращих.

  20. Потрібно прислухатися до людей,до їхнього горя,а не дивитися на манікюр і макіяж…от і видно,для чого ,більшість,дивиться передачу… я шокована з наших людей…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*