На Світязі відпочивали ковельські гімназисти (ВІДЕО)

23.06.2017 / Новини

Ковельські гімназисти цього літа мають можливість відпочивати та навчатися в англомовному таборі “Go Camp”.

А одним із їхніх наставників є волонтерка з Іспанії Крістіна Імез. Ініціатива громадської організації “Global Office”, до якої долучилася гімназія, спрямована на популяризацію вивчення іноземних мов та волонтерського руху в Україні, – повідомляє “Телевізійний центр Ковель”.

Гімн “Go Camp” діти та вчителі гімназії писали разом. Загалом табір відвідують 30 дітей, які спілкуються між собою англійською.

За час перебування в таборі діти відвідали фестиваль “Місто професій”, прогулялися берегом Турії та відпочили на озері Світязь.

“Основна мета табору — не стільки навчитися дітей спілкуватися іноземною мовою, як долати мовний бар’єр. Привчити дітей працювати в команді. Формувати у них креативні навчики, критичне мислення. А Крістіна — вона як посол Іспанії та культури є носієм тієї культури. І нам дуже цікавий ось такий міжкультурний проект…”, – розповідає вчитель гімназії, директор табору Вікторія Гарбуз.

Кріс Імез приїхала до Ковеля як волонтер проекту Goglobal для популяризації вивчення іноземних мов та волонтерства в Україні. Дівчина живе в Мадриді, де навчається в університеті на факультеті міжнародних відносин.

Волонерці з Іспанії у таборі допомагають троє вчителів гімназії. Щодня вони організовують цікаві ігри та тренінги. Уроки музики та танцю. Кріс навчила дітей рухатись у такт “Макарени”, провела День іспанської культури.

“Кріс — наша волонтерка. Вона дуже цікава, творча людина. У нас був український день. Ми розказували Кріс про Україну, а вона нам — про Іспанію, про свою рідну країну. Нам все дуже тут подобається. Ми розвиваємося, малюємо, пишемо. І все це ми робимо англійською мовою… ”, – каже відпочивальник табору “Go Camp” Михайло Урбановський.

Знання англійської тут закріплюють через різноманітні ігри та творчі завдання. Дітям таке “живе” спілкування подобається.

“Спочатку я думала, що Україна більш закрита країна, подібна до Росії. Але зараз у мене враження змінилися. У вас чудова природа, багато зелені. Мене вразили ваші ліси та водойми. Я щаслива, що потрапила в цей проект… Після цього повертаюся в Іспанію, де також буду працювати з дітьми в музичному таборі”, – ділиться враженнями Кріс Імез.

Так іспанська студентка відкрила для себе Україну. Загалом у першій хвилі проекту Go Camp на Волині працювали 11 волонтерів з різних країн світу.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*