На Любомльщині з початку року зафіксували 2 випадки захворювання на кір

26.01.2018 / Новини

На Волині зареєстрували ще один спалах кору.

Черговий випадок захворювання зафіксували у Турійському районі в сім`ї ромів, – про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Так, в селі Задиби Турійського району захворіли двоє дітей із сім’ї ромів віком 3 та 4 роки. Дошкільні заклади не відвідують, дані про щеплення відсутні. Зараз діти знаходяться на лікуванні у інфекційному відділенні Турійської центральної районної лікарні, стан середньої важкості. Віросулогічно підтверджено обидва випадки.

У вогнищі провели комплекс протиепідемічних заходів: прищепили 16 осіб, 15 із них – це діти. За усіма, хто був у контакті ведеться медичне спостереження. Про випадки захворювання повідомили відокремлені структурні підрозділи обласного лабораторного центру, школу сели Тагачин цього ж району, де навчається троє дітей із цієї сім’ї та у професійний ліцей селі Овадно Володимир Волинського району, де перебуває одна з контактних.

У сімейному вогнищі кору в Ковелі, яке виявили нещодавно, нових випадків не зареєстрували, захворіло троє осіб, одна із них дитина, вірусологічно підтвердили 1 випадок. Медичне спостереження за контактними буде проводитись до завершення інкубаційного періоду (21 день).

Всього з початку 2018 року зареєстровано 9 випадків кору.

Зокрема, у Любомльському районі таких випадків 2. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*