На Любомльщині відбулися гонки бездоріжжям (ФОТО)

27.08.2018 / Новини, Спорт

У неділю, 26-го серпня, неподалік Любомля відбулися змагання з екстремальної їзди бездоріжжям. На цікаве та видовищне шоу зібралося чимало глядачів — від малого до великого.

А подивитися тут і справді було на що. Здавалося б, що таке для транспортного засобу якихось 600-метрів? Звісно, коли йдеться про асфальтовану дорогу, то таку відстань навіть водій-початківець на невеликій швидкості подолає за якихось 40 секунд. А якщо перед тобою звивиста дистанція, з багатьма крутими поворотами і до того ж на ній є численні перешкоди у вигляді трясовини та глибоких западин, які треба долати мало не під прямим кутом? Ось де місце, аби випробувати свою майстерність водіння.

За звання сильнішого зголосилися позмагатися троє учасників на квадроциклах і десять екіпажів на позашляховиках з Любомля, Бірок, Ковеля, Люблинця (Ковельщина), Смідина (Старовижівщина).

Своєрідним “розігрівом” для глядачів стали змагання на квадроциклах. Найкращий час показав Ярослав Фенко — 2 хв. 16 с. Друге і третє місця посіли Дмитро Панчук та Іван Якимлюк.

Набагато складніше завдання стояло перед водіями джипів, адже на відміну від квадроциклістів, їм належало одну й ту ж дистанцію долати двічі: спершу в одному напрямку, а потім — у протилежному. Черговість участі у кожному заїзді визначали під час жеребкування, а кращих — за сумою часу у двох заїздах.
Зрозуміло, що такі екстремальні траси — випробування не тільки для екіпажів, а й для техніки. Не одна команда у перерві між заїздами щось терміново ремонтувала, хтось вирішив не випробовувати долю і сходив з дистанції. А, наприклад, автомобіль екіпажу “Тритон” з Ковеля вийшов з ладу одразу після перетину умовної фінішної лінії.

У підсумку третє місце посів екіпаж “Вінір” з Ковеля (6.17 хв). Буквально на п’ятнадцять секунд були вправнішими екстремали екіпажу “Газік” з Люблинця. Найкращий же час показав ковельський екіпаж “Тритон” у складі Ігоря Прадійчука, Сергія Мельника і Святослава Гуменюка, які показали сумарний час 5 хвилин 45 секунд.

Екіпаж Тритон з Ковеля – переможець змагань

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*