На Любомльщині деревину стихійно викидають на дорогах вздовж меліоративних канав

15.11.2016 / Новини, Статті

У селі Городне, що на Любомльщині, невідомі викидають деревину, придатну як паливний ресурс, просто посеред польових доріг й вздовж меліоративних систем. Цим самим загачують стихійними звалищами шляхи й марнують дрова.

Прибувши на прохання одного з місцевих жителів, на вказаному ним місці застали техніку, яка саме вивантажувала гілля й чагарники. Зобачивши журналістів, водії чкурнали навіть не вирівнявши нормально причепи.

За однією з версій це польська фірма у такий спосіб почала обробляти ділянки поблизу села.

“З одного боку, роблять хорошу справу: хай краще орендар наведе порядок тут й дасть якусь копійку в бюджет, ніж земля заростатиме бур’янами та хащами, де плодитиметься всяка гадина. А з іншого – марнується чимало молодих  дерев й стихійно загачуються польові дороги та рови”,- зазначають селяни.

Щоб переорати та належним чином розпушити грунт, необхідно почистити територію від чагарників та зайвих дерев. За що й взялися, мабуть, поляки. Але забули, вочевидь, попередити місцеву владу й запитати, куди подіти деревину.

Дійти до місця, де вирувала оранка, й переконатися, чи справді тут веде роботи орендар – так і не змогли. Шляхи перекриті повноводними канавами, які ані пішки, ані легковим авто не подолаєш.

Вздовж меліортивних каналів викинуті чималі купи різного роду деревини. Деінде можна побачити кремезніші стовбури, придатні для палива. Навіщо було їх залишати вздовж стічних водойм, що прямують в село, дізнавалися в очільника громади. Адже такі “відходи” можна було б використати в котельні однієї зі шкіл чи завезти їх під дрова котрійсь бабусі.

“Свого часу пройшла грошова оцінка земель за Городном, ближче до лісу. Польській фірмі мали надати їх в оренду. Але, по-ідеї, там не повинні були б зараз вестись будь-які роботи. Дякуємо, що зреагували та повідомили нам. Сьогодні зробимо перевірку й з’ясуємо обставини”, – повідомив Петро Куран, голова Куснищанської сільради, до якої входить Городне.

img_3558 img_3567 img_3569  img_3576 img_3582 img_3588img_3591 img_3593 img_3595 img_3598 img_3600 img_3601 img_3603 img_3605 img_3607 img_3611 img_3616  img_3621 img_3628

2 Коментарів На Любомльщині деревину стихійно викидають на дорогах вздовж меліоративних канав

  1. То певно тарифи на комуналку не такі ще й високі,якщо не сильно переживають за марнотратство.

  2. Щоб ви розуміли на цих полях були раніше посіви зернових, а тепер починає рости ліс. І ось знайшлись люди, які щось почали робити, чистити поля під посів, так відразу знаходяться ледарі, яким вигодно щоб було так як є сьогодні, щоб ліс ріс далі. В мене лише одне питання до журналістів та заявника, а хто вам заважав заготовлювати дрова до цього на цій площі? І ще одне, ви бачили ті меліоративні канали вони вже заросли лозою та їх загатили бобри. Не смішіть людей!!! У вас на очах вирубують ліс катастрофічними маштабами, а ви про дурниці пишите.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*