На Любомльщині у прикордонній зоні під звуки пострілів затримали молодиків: місцеві жителі зібралися на мітинг

28.02.2020 / Відео, Новини

Як повідомили місцеві жителі одному з видань, 28-го лютого між 13 і 15 годинами біля прикордонної застави «Новогрузьке», неподалік села Гуща Рівненської ОТГ Любомльського району, прикордонники розпочали стрілянину нібито по трьох молодих хлопцях, які пів години тому з документами пішли рибалити на лінію розмежування. У поліції ж цю інформацію спростували: з їх слів, згадані місцеві молодики незаконно перебували в прикордонній зоні та, вчинивши злісну непокору прикордонникам, почали тікати. Після чого пролунали попереджувальні постріли вгору.

Як повідомляє видання БУГ, три хлопці, усім близько 20-ти років, мешканці села Гуща 28-го лютого пішли рибалити на лінію розмежування. Показали прикордонникам документи – так робили і раніше, говорять жителі. За пів години почули постріли. Аби вберегти своє життя, стали втікати. Один з них навіть сховався у водоймі.

Хлопці подзвонили своїм родичам і повідомили, що по них відкрили вогонь. Через годину біля застави вже зібрався натовп з кількох десятків мешканців Рівненської ОТГ з вимогою відпустити хлопців. Викликали поліцію двічі.

“Це була остання крапля”, – говорять вони.

На відео помітно, як натовп чоловіків навалою намагається пройти до застави, витісняючи на пості прикордонників, з криками” Давай, стріляй! Буде застосування зброї”.

У Любомльському відділі поліції ж повідомляють, що 28 лютого до  них надійшло повідомлення від працівників прикордонної служби, що під час патрулювання по охороні державного кордону в прикордонній зоні за лінією інженерних споруд було виявлено трьох осіб, які незаконно перебували в прикордонній зоні і, побачивши прикордонників, здійснили останнім злісну непокору та почали втікати.

З метою затримання даних осіб працівником прикордонної служби було здійснено три попереджувальні постріли вгору.

Після чого одна особа з місця подіїї втекла, а двох жителів Любомльського району було затримано та доставлено на заставу “Новогрузьке” для скаладання адміністативних протоколів за ч.2.ст.185 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) та ст.202 КУпАП (Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду – виїзду).

Для з’ясування всіх обставин на місце події виізжали слідчо – оперативна група та група реагування патрульної поліції Любомльського відділу поліції ГУНП у Волинській області.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*