У селі на Волині скажений собака покусав дитину і жінку

12.06.2020 / Новини

Біда сталася у селі Бережці ще у неділю, 7 червня.

На обійсті одного із жителів села Бережці собака породи лабрадор відчепився, вибіг на дорогу, де гралися діти, покусав  семирічного хлопчика, а потім почав «з’ясовувати стосунки» з двома іншими собаками. Від лабрадора дісталося й одній із жительок села, яка вибігла на галас і дитячий плач і намагалася розборонити чотирилапих. Покусав він в той день і корову свого господаря. У підсумку безтямного собаку застрелили і закопали.

«Коли про випадок стало відомо нам, ми одразу поїхали на місце події, відкопали чотирилапого і відібрали патматеріал, оскільки була підозра, що у нього сказ, — розповідає зав. епізоотичним відділом районної державної лікарні ветмедицини Валентина Литвиненко. — Невдовзі експертиза підтвердила наші припущення: собака був скажений. Відтак, покусану корову було щеплено проти сказу, собак, яких покусав лабрадор, довелося знищити і спалити. На місці знищення, спалювання, відбору патматеріалу, покусу дитини  була проведена дезінфекція».

Постраждала дитина була на один день госпіталізована у травматологічне відділення Любомльської лікарні. Нині хлопчик перебуває вдома і проходить курс вакцинації від сказу. Такий же курс проходить і постраждала жінка.

У радіусі 5 кілометрів від місця події ветеринарна служба наклала карантинні обмеження на 60 днів.

«До слова, у райлікарні ветмедицини є безкоштовна вакцина проти сказу, — додає Валентина Литвиненко, — тож кожен може нею скористатися і привити своїх домашніх улюбленців від цієї небезпечної хвороби».

Читайте також:

3 Коментарів У селі на Волині скажений собака покусав дитину і жінку

  1. Що за сказочнік писав цю статтю.тут половина брехні.хлопчика покусав ще в суботу,а ветлікарі приїхали в четвер.

    • Я тут для тебе сказочку придумав – “со счастливым концом”… Чи не пішов би ти на той конєц, тобто на х%й, 100-процентний правдознай?

  2. Ой бляха, який лабрадор??? Звичайна дворняга, живу від них за 300метрів, по цей карантин чую вперше..
    Ото хтось казочки пише))))

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*