На Любомльщині до закладів соцзахисту влаштували трьох дітей, які зазнали домашнього насильства

13.06.2020 / Новини

У Любомльському районі з року в рік фіксується два-три звернення щодо жорстокого поводження з дітьми.

Однак більшість скривджених дітей приховує те, що з ними сталося, або вважає це звичним явищем. Про це повідомляють на сайті Любомльської РДА.

“Говорити відверто про домашнє насильство ще донедавна в нашому суспільстві вважалося неприйнятним. Проте ця форма жорстокості існує давно і зустрічається досить часто, вона розповсюджена серед людей різного фінансового та соціального статусу, віросповідання, віку, статі однаково часто зустрічається серед міського та сільського населення”, – йдеться в повідомленні.

Упродовж п’яти місяців поточного року служба у справах дітей райдержадміністрації та відділ у справах дітей, сім’ї та молоді міської ради до закладів соціального захисту влаштували трьох дітей, які зазнали домашнього насильства.

Інформація про жорстоке поводження щодо цих малолітніх надійшла під час їх відвідування за місцем проживання та навчання.

Разом з тим, з початку року до районного відділу поліції уже надійшло понад 100 звернень дорослих осіб з приводу домашнього насильства.

Якщо ваша дитина є жертвою домашнього насильства, або ж Вам стало відомо, що інша дитина зазнала чи може зазнати жорстокого поводження, обов’язково у строк, що не перевищує однієї доби повідомте службу у справах дітей райдержадміністрації (тел. 03377 24470) або відділ у справах дітей, сім’ї та молоді Любомльської міської ради (тел. 03377 24345); Любомльський відділ поліції ГУНП у Волинській області (102 – цілодобово).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*