На календарі 8 вересня: ранок холодний — зима буде рання і морозна

08.09.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.22, зайде о 19.28. Тривалість дня — 13 год. 06  хв.

* * *

Іменинники: Наталія, Георгій, Віктор.

* * *

8 вересня в історії України

1898 — народилася Наталія Ужвій, видатна українська актриса.

1989 — у Києві почався установчий з’їзд Народного руху України за перебудову (8-10 вересня). 1109 делегатів представляли близько 280 тисяч членів. Головою Руху обрано Івана Драча.

1990 — крок Кримської області УРСР до статусу автономії: заява сесії Кримської обласної ради народних депутатів “Про необхідність скасування указу президії Верховної Ради СРСР від 30 червня 1945 р. “Про перетворення Кримської АРСР на Кримську область у складі РРФСР” і закону Російської РФСР від 25 червня 1946 р. “Про ліквідацію Чечено-Інгуської АРСР і перетворення Кримської АРСР на Кримську область”. Відзначалося, що визначення державного статусу Криму має ґрунтуватися на волевиявленні народу Криму

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Українці стали більше довіряти ЗМІ, – опитування

Рівень довіри до національних і регіональних ЗМІ зріс в усіх регіонах України, довіра до російських ЗМІ залишається низькою. Про це свідчать результати опитування соціологічної компанії InMind на замовлення Міжнародної громадської організації Internews.

Загальнонаціональному телебаченню довіряють 61% опитаних, інтернет-виданням – 58%, друкованим ЗМІ – 39% і загальнонаціональному радіо – 33%. Майже такий і рівень довіри до регіональних ЗМІ (ТБ довіряють 56% населення, інтернет-виданням – 52%, друкованим ЗМІ – 34% і радіо – 35%).

* * *

Погода 8 вересня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, опади не очікуються, вітер південно-східний, 7-12 м/с, температура повітря +23…+25. Вночі — мінлива хмарність, опади не очікуються, вітер південно-східний, 5-10 м/с, +12…+14 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

8 вересня відзначається день пам’яті святих Адріана і Наталії. Наші предки помітили: якщо у цей день холодний ранок, то буде рання і морозна зима. У давнину цей день вважався іменинами горобини. Збирали горобину та калину, і додавали: “Великий урожай горобини — до морозу”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*