На календарі 6 квітня: ніч на Захарія тепла — весна дружна буде

06.04.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.48, зайде о 20.04. Тривалість дня — 13 год. 16 хв.

* * *

Іменинники: Артем, Захар, Петро, Яків, Степан.

* * *

6 квітня в історії України

1836 — у місті Дубоссар Херсонської губернії народився Микола Скліфосовський, визначний військово-польовий хірург Російської імперії.

1873 — народився Борис Підгорецький, український композитор і етнограф.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

Любомльські травматологи провели першу самостійну операцію із заміни тазостегнового суглоба

Навесні минулого року в Любомлі  почали опановувати новий вид операцій — ендопротезування кульшового суглоба.  Суть такого хірургічного втручання полягає у заміні ушкоджених хворобою частин суглоба штучними. Любомль став третім містом на Волині, де проводять такі операції. На перших порах вони проводилися під керівництвом медиків із Запоріжжя, за чиїми плечима — чималий досвід у проведенні таких операцій, і які спеціально приїжджали до Любомля, щоб поділитися досвідом з місцевими колегами. У понеділок, 2 квітня у любомльських медиків було своєрідне бойове хрещення — перша операція, яка проводилася самотужки і пройшла цілком успішно.

* * *

Погода 6 квітня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, вітер північно-західний, 7-12 м/с, температура повітря +15…+17. Вночі — мінлива хмарність, можливий дощ, вітер північний, 5-10 м/с, +4…+6 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

6 квітня відзначається переддень Благовіщення і вшановується пам’ять преподобного Захарії монаха. У народі цей день називався Похвали Богородиці: “На похвал Богородиці і пташечка хвалиться першим яєчком”. У давнину примітили: якщо ніч на Захарія тепла — весна дружна буде; якщо зійде до цього дня сніг, значить назовсім, якщо ні – пролежить ще неділю.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*