На календарі 4 травня: йде дрібний дощ — буде негода

04.05.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.50, зайде о 20.50. Тривалість дня — 15 год. 00 54 хв.

* * *

Іменинники: Денис, Федір, Олександр.

* * *

4 травня в історії України

1838 — викуплено з кріпацтва Тараса Шевченка.

1986 — зона евакуації навколо Чорнобиля збільшена до 30 кілометрів.

1992 — президент Леонід Кравчук видав указ створення Книги пам’яті України

* * *

Про це писав Кордон рік тому

На “Ягодині” затримали групу наркоділків (ФОТО)

У результаті спільних заходів оперативних підрозділів Північного регіонального управління Держприкордонслужби зі співробітниками СБУ в пункті пропуску “Ягодин” ліквідовано транскордонний канал контрабандного переміщення в Україну великих партій наркомістких речовин із вмістом псевдоефедрину. Зокрема було встановлено, що наркоділки налагодили регулярні поставки до України з Польщі прекурсорів для виготовлення психотропних наркотиків амфетамінового ряду.

* * *

Погода 4 травня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місцями грози, вітер південно-східний, 7-12 м/с, температура повітря +16…+18. Вночі — можливий дощ, вітер південно-східний, 5-10 м/с, +8…+10 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

4 травня вшановується пам’ять святого мученика Іаннуарія, єпископа. У цей час потрібно спостерігати за черемхою: якщо вона рано зацвіла — буде тепле літо. Чим раніше вона починає цвісти, тим спекотнішим буде літо. З цього дня вкривається квітами ліловий бузок, у садах зацвітають нарциси. Саме час садити часник, щоб літом уже зібрати врожай. Також в народ вважається, що коли 4 травня повільно йде дрібний дощ — буде негода.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*