На календарі 4 січня: яка погода — такий і жовтень

04.01.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.27, зайде о 16.30. Тривалість дня — 8 год. 03 хв.

* * *

Іменинники: Анастасія, Богдана, Борис.

* * *

4 січня в історії України

1873 — у Львові засновано Літературне товариство імені Тараса Шевченка;

1992 — Україна встановила дипломатичні відносини з Польщею, Естонією та Китаєм. Албанія та Узбекистан визнали незалежність України.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Науковці назвали продукти, на яких не варто економити

Експерти зі здорового харчування розповіли про три продукти, на яких не можна заощаджувати і, тим більше, повністю відмовлятися. Зокрема, лікарі порекомендували регулярно їсти м’ясо, і підказали, що вживати цей продукт найкраще по системі “день через день”. Згідно з цим методом, дні вживання м’яса або птиці потрібно чергувати з днями, коли вживаються рослинні продукти, багаті білком, – він допомагає зберегти і здоров’я, і ​​бюджет.

* * *

Погода 4 січня

Хмарно з проясненнями. Вночі без опадів, вдень невеликий мокрий сніг та дощ. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура вночі від 4º морозу до 1º тепла, вдень від 1º морозу до 4º тепла. у Луцьку вночі 0-2º морозу, вдень від 1-3º тепла

* * *

Народний прогноз погоди

4 січня відзначається день Анастасії Путорозрішниці. До цієї святої звертались у молитвах для легкого протікання вагітності та пологів. Цього дня, з молитвою до святої, жінки вишивали рушник, який мав допомогти благополучно народити. У народі примітили, яким буде день на Анастасію, таким буде і жовтень. Наші предки спостерігали за хмарами, якщо вони пливли проти вітру, то очікували снігопаду. Також, за народними спостереженнями, вважається, що погода цього дня може розповісти, яким буде жовтень.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*