На календарі 31 травня: сонце опускається в серпанок — буде дощ, хмарно — буде погана погода

31.05.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.14, зайде о 21.28. Тривалість дня — 16 год. 14 хв.

* * *

Іменинники: Андрій, Юлія, Уляна, Клавдія, Петро.

* * *

31 травня в історії України

1946 — у Києві створено літакобудівне конструкторське бюро О.К.Антонова.
1992 — в столиці України відбувся перший в історії українського футболу фінал розіграшу національного Кубка. Змагалися команди «Чорноморець» (Одеса) і «Металіст» (Харків). Володарем кубка стала одеська команда.
1997 — підписано «Великі угоди» України з РФ про дружбу, співробітництво та партнерство, а також про перебування Чорноморського флоту в Україні.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

У бібліотеці Любомля відбулася зустріч з письменником Сергієм Гупалом (ФОТО)

УЛюбомльській публічній бібліотеці, у рамках засідання клубу “Хвилі Світязя”, відбулася зустріч з письменником Сергієм Гупалом.

Як повідомляє сайт книгозбірні, письменник є уродженцем села Заболоття, Любомльського району. Автор презентував свої книги та твори різножанрового характеру.

Журналіст та письменник Олександр Хоменчук більш детально ознайомив та охарактеризував творчість Сергія Гупала. Сам же письменник з радістю спілкувався з присутніми, ділився своєю поезією та творчими планами.

* * *

Погода 31 травня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність без істотних опадів, вітер північний, 5-10 м/с, температура повітря +20…+22. Вночі — мінлива хмарність, без опадів, вітер північно-східний, 3-8 м/с, +10…+12 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

31 травня вшановується пам’ять мученика Феодота Анкірського і семи дів-мучениць. Феодот лікував хворих, допомагав усім, хто потребував допомоги. У давні часи цей день був пов’язаний в основному з посівом льону. Наші пращури слідкували за тим, яке дерево у цей день лист розгорне. Якщо дуб перед ясеном лист пустить, значить літо буде сухим. Також в народі кажуть: “Сонце 31 травня опускається в серпанок, буде дощ, а хмарно — буде погана погода”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*