На календарі 31 грудня: яка погода — такий і червень

31.12.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.28, зайде о 16.26. Тривалість дня — 7 год. 58 хв.

Місяць: перша чверть 26 грудня, захід — 4.44 схід — 15.15.

* * *

Іменинники: Зоя, Максим, Семен, Георгій, Юрій, Марко.

* * *

31 грудня в історії України

1826 — народився Іван Кравченко-Крюковський, український кобзар.

1845 — народився письменник, громадсько-культурний діяч Сильвестр Лепкий.

1877 — народився Гнат Хоткевич, український композитор, мистецтвознавець, етнограф і педагог. Засуджений до розстрілу за “участь у контрреволюційній організації” особливою трійкою УНКВС по Харківській області 29 вересня 1938 р. Реабілітований посмертно 11 травня 1956 року.

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

Скільки “заробила” Волинська митниця у 2017 році?

Більше ніж у півтора рази Волинська митниця збільшила свої надходження.

Станом на 26 грудня митниця перерахувала до державного бюджету 7.7 мільярди гривень. Близько 39 мільйонів гривень від суми перевиконання обсягу митних платежів скерували на розширення інфраструктури митниці. Відтак, вирішили облаштувати відеоконтроль на Ягодині, розробку детального плану територій для будівництва нових пунктів пропуску у Дольську та Домановому і капремонт залізничного пункту Заболоття.

* * *

Погода 31 грудня

На сьогодні синоптики прогнозують мокрий сніг з дощем, вітер північний, 5-10 м/с, температура повітря 0…+2. Вночі — можливий сніг, вітер північно-західний, 3-8 м/с, -2…-4 за Цельсієм.

 

 

* * *

Народний прогноз погоди

31 грудня вшановується пам’ять святителя Модеста, який у народі вважається покровителем худоби. У минулі часи цього дня відзначали чоловічі братчини (складчини) з пивом і м’ясом присвяченого святій тварині. Чим сильніші були морози, тим менше були можливі у майбутньому снігопади і заметілі. Погода цього дня вказує, якою буде погода в червні.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*