На календарі 31 березня: з’явилися перші квіти кульбаби — початок квітня буде теплим

31.03.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.01, зайде о 19.54. Тривалість дня — 12 год. 53 хв.

* * *

Іменинники: Кирило, Данило, Едуард.

* * *

31 березня в історії України

1918 — у Києві відбулося урочисте відкриття Вищого технічного інституту

2002 — вибори у Верховну Раду України (вдруге — на змішаній, мажоритарно-пропорційній основі). Серед партій та блоків перемогла “Наша Україна” — 23,6%, за нею КПУ — 20%, “За єдину Україну!” — 11,8%, Блок Юлії Тимошенко — 7,3%, Соцпартія — 6,9%, СДПУ(о) — 6,3%.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

Одна з вулиць Шацька перетворилася на суцільне болото

На непроїзній вулиці 8 Березня змішали болото з багнюкою. Про це жителі села пишуть на адресу видання Район.Шацьк. “Це вулиця 8 Березня в Шацьку! У четвер, 29 березня, чистили рова по вулиці Незалежності і багнюку звідти завезли на й так непроїзну вулицю 8 Березня! Це що за нанотехнології? Це в чию “мудру” голову прийшла така думка? До речі, це в 20 метрах від дитсадка. Можливо, вони хотіли в дитсадок завезти багнюку, щоб діткам було в чому гратись?” – пише до редакції невдоволений читач.

* * *

Погода 31 березня

На сьогодні синоптики прогнозують ясну погоду без опадів, вітер західний, 3-8 м/с, температура повітря +14…+16. Вночі — ясно, без опадів, вітер північно-західний, 3-8 м/с, +2…+4 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

31 березня вшановується пам’ять святителя Кирила, архієпископа Єрусалимського. У народі святителя називали Кирило — “дери полоз”, тому що з цього часу дороги псувались. Якщо до цього дня прилітало багато лебедів, весна буде теплою. З цього дня розпочинаються ранні грози, раннє квітування кульбаби. Якщо на схилах пагорбів з’являються перші квіти кульбаби, значить початок квітня буде теплим.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*