На календарі 27 травня: день холодний, то й літо буде таким же

27.05.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.17, зайде о 21.24. Тривалість дня — 16 год. 07  хв.

* * *

Іменинники: Максим, Микита, Олександр, Іван, Макар, Марко.

* * *

27 травня в історії України

1753 — завершено будівництво Андріївської церкви в Києві — перлини світової архітектури, зведеної в стилі бароко за проектом архітектора Бартоломео Растреллі.

1859 — народився Панас Саксаганський, український актор, режисер і драматург, засновник Народного театру в Києві.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

Через Волинь перевозять російський газ до Польщі

Через Ковель у сторону Польщі рушило близько 50 вагонів-цистерн з російським газом. Про це повідомив голова громадської ради при Ковельській міській раді Микола Печенюк у відео на своїй сторінці у Facebook, – пише Район.Ковель.

Він зазначає, що цистерни були промарковані логотипом “Сибур”, який є найбільшим нафтохімічним і газопереробним холдингом у Росії. Окрім цього, були цистерни з газом інших російських фірм.

* * *

Погода 27 травня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місцями грози, вітер південно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +23…+25. Вночі — можливий дощ, місцями грози, вітер південно-західний, 5-10 м/с, +13…+15 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

27 травня вшановується пам’ять святого мученика Ісидора. В давні часи цього дня очікували, як закінчення будь-яких холодів: “На Ісидора відійдуть усі сивери (холода)”. Але якщо день видавався все-таки холодним, то варто було очікувати такого ж літа: “На Сидора сиверко (північний вітер), і все літо таке”. В день Ісидора прилітають ластівки, приносять тепло.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*