На календарі 23 квітня: у цей час розкриваються бруньки у груші, дуба

23.04.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.11, зайде о 20.32. Тривалість дня — 14 год. 21 хв.

* * *

Іменинники: Яків, Олександр, Максим, Григорій, Федір.

* * *

23 квітня в історії України

1920 — народився Григорій Тютюнник, український письменник (“Вир”, «Хмарка сонця не заступить»).

1959 — утворено Спілку журналістів України.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Держприкордонслужба судиться з Волиньрадою через ліс

Державна прикордонна служба Україна судиться з Волинською обласною радою та Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства.

Причина – рішення обласної ради 5 скликання від 26.02.2013 року № 17/82, згідно якого, ТзОВ “Ішів” було надано в користування мисливські угіддя Ішівського, Стенжаричівського та Устилузького лісництв на території відділу прикордонної служби “Пархоменкове” та “Коритниця” Львівського прикордонного загону в смузі місцевості, що знаходиться в межах від лінії державного кордону до лінії прикордонних інженерних споруджень Державної прикордонної служби України загальною площею 465 га.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що прийнявши згадане рішення, Волиньрада порушила перешкодила виконанню завдань покладених на Державну прикордонну службу України з охорони державного кордону, режиму державного кордону та забезпечення прикордонного режиму.

* * *

Погода 23 квітня

Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура вночі 1-6º тепла, на грунті заморозки 0, -5º, вдень 11-16º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

23 квітня відзначається день пам’яті святих мучеників Терентія, Помпія та ін. У цей день у давнину спостерігали за сонцем: “Якщо сонце зійде червоне у туманному серпанку — рік буде хлібородним. Якщо викотиться із-за гори — доведеться переорювати озиме поле і засівати яровими”. У цей час розкриваються бруньки у груші, дуба. Сходять нарциси, крокуси, а при ранній і теплій весні можуть зацвісти.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*