На календарі 22 січня: ворони і галки сидять на снігу — чекай потепління, збираються на верхівках дерев — скоро похолодає

22.01.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.13, зайде о 16.57. Тривалість дня — 8 год. 44 хв.

Новий Місяць 17 січня, захід — 10.43 схід — 22.36.

* * *

Іменинники: Петро, Пилип, Антоніна, Захар.

* * *

22 січня в історії України

Відзначається День Соборності України

1918 — в Києві почалося закрите засідання Малої Ради, на якому було затверджено ІV Універсал, що проголосив Україну незалежною державою.

1919 — директорія оголосила Акт злуки УНР і ЗУНР.

1992 — Філіппіни визнали незалежність України. Україна встановила дипломатичні відносини з Іраном.

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

На Волині не використали 200 мільйонів гривень, які отримали від “митного експерименту”

Директор департаменту фінансів Ігор Никитюк розповів, що проект обласного бюджету подали на розгляд депутатів ще 30 листопада 2017 року. Окрім того, спеціальну таблицю розмістили й на сайті ОДА. Він повідомив, що вільні залишки бюджетних грошей складають 63,8 мільйона гривень. Їх спрямують у фонд регіонального розвитку, на ремонт доріг тощо. Окрім того, залишилося й 200 мільйонів гривень від “митного експерименту”, котрі також підуть на ремонт автошляхів краю.

* * *

Погода 22 січня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер північно-східний, 3-8 м/с, температура повітря -1…-3. Вночі — мінлива хмарність, без істотних опадів, вітер східний, 5-10 м/с, -7…-9 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

22 січня вшановується пам’ять святого Полієвкта. У народі про цей період січня говорили так: “Росте день у січні — росте і холод”, що вказувало на наближення лютого, який вважався найхолоднішим місяцем зими.

Спостерігали наші пращури цього дня за домашніми тваринами: якщо вони, випущені у двір, намагатимуться повернутися до хліву — бути незабаром снігу та холоду. Також в народі помітили: ворони і галки сидять на снігу — прикмета до того, що можна чекати потепління. Якщо ж вони збираються на верхівках дерев — скоро похолодає.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*