На календарі 22 лютого: нічне небо без зірок вказує на ранню весну

22.02.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.22, зайде о 17.52. Тривалість дня — 10 год. 30 хв.

* * *

Іменинники: Геннадій, Петро

 * * *

22 лютого в історії України

1806 — народився Левко Боровиковський, український поет, автор балад, пісень, дум.

1942 — у Бабиному Яру розстріляно Олену Телігу, українську письменницю-патріотку.

2014 — після довгих акцій протесту та протистояння між силовиками та протестувальниками у центрі Києва Верховна Рада України відсторонила від влади 4-го Президента України Віктора Януковича.

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

Жителі Шацька скаржаться на неякісне грейдерування доріг

Депутат Наталія Новікова звернулася із запитом до Шацької селищної ради з приводу поточного ремонту та постійного грейдерування доріг вулиць Польова, Івана Франка, Дружби, Зелена, що в Шацьку, на так званому кварталі “Моркви”. Депутатка просить розглянути проблему на засіданні виконавчого комітету Шацької селищної ради, адже новий квартал з кожним роком розширюється, з`являються нові будинки та стан доріг залишається незадовільним. В осінній період стає важко не те, що пішки, а й автомобілем добратися до власних помешкань.

* * *

Погода 22 лютого

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер північно-східний, 7-12 м/с, температура повітря -3…-5. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північний, 7-12 м/с, -7…-9 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

22 лютого у народі називається Никифор-Панкрати. З цього дня сильний мороз найчастіше буває лише вночі. Наші предки говорили: “На Никифора ніч темна — тікає зима” — небо без зірок вказує на ранню весну. Була традиція на Никифора збирати різне насіння, виставляти його на три ранкові зорі на мороз і після відкладати зерна до посівної. Вважалося, що тоді рослини стійкіші до температурних коливань.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*