На календарі 22 листопада: іній на деревах — на мороз, туман — до відлиги

22.11.2018 / Новини

Сьогодні сонце зійде о 7.53 год., зайде о 16.26. Тривалість дня — 8 год. 33 хв.

Новий Місяць 18 листопада, схід — 10.59 год., захід — 19.42

* * *

Іменинники: Іван, Олександр, Мотрона, Антон, Семен, Тимофій

* * *

22 листопада в історії України

1960 — запорізький завод “Комунар” (тепер АТ “АвтоЗАЗ”) випустив першу партію малолітражних легкових автомобілів “Запорожець”.

2004 — початок Помаранчевої революції в Україні — кампанії загальнонаціональних акцій громадянської непокори на знак протесту проти фальсифікації результатів виборів Президента

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

Податківці придумали, як боротись з контрабандою на кордоні

У Державній фіскальній службі припускають, що зняти проблему контрабанди серед так званих “човників” може запровадження вимоги про перебування за кордоном не менше однієї доби.

Про це в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” розповів виконувач обов’язків глави ДФС Мирослав Продан. За його словами, проблема “човників” — це, перш за все, проблема українського законодавства. На сьогодні українці через автомобільні пункти пропуску мають право ввозити товарів на 500 євро без митного оформлення. Як наслідок, на багатьох пунктах пропуску місцеві жителі цілими сім’ями, а то і селами стали працювати “човниками”: дроблять великі партії товару по 500 євро, вантажать в “бусики” і перевозять через кордон.

 

* * *

Погода 22 листопада

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер північний, 5-10 м/с, температура повітря 0…+2 градуси. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 1-3 м/с, -3…-5 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

22 листопада вшановується пам’ять преподобної Матрони. У народі день цей називався Мороз Матрона. Селяни помітили, якщо гусак вийде на лід, продовження осені буде без морозів. А іній на деревах, навпаки, передвіщав мороз. Якщо на Матрону буде туман — до відлиги.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*