На календарі 20 липня: яка погода, таким буде й листопад

20.07.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.34 зайде о 21.28. Тривалість дня — 15 год. 54  хв.

Місяць: перша чверть 19 липня, захід — 0.54, схід — 14.35.

* * *

Іменинники: Євдокія, Остап, Полікарп.

* * *

20 липня в історії України

1926 — згідно з постановою ВУЦВК місто Катеринослав перейменовано в Дніпропетровськ.

1993 — Рада Безпеки ООН визначила, що постанова Верховної Ради Росії щодо статусу Севастополя як російського міста не має юридичної сили.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

Лікар із Любомльщини – віце-чемпіон світу з футболу

Лікар Микола Абрамчук, який працює ортопедом-травматологом в Любомльській лікарні повернувся з австрійського міста Леоганг, де у складі збірної України став срібним призером двадцять третього чемпіонату світу з футболу серед працівників медицини.

Микола Абрамчук виходив на поле у всіх шести матчах нашої команди. Футбол для нього — хобі, і цим видом спорту він займається з раннього дитинства.

* * *

Погода 20 липня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місцями грози, вітер північно-західний, 3-8 м/с, температура повітря +23…+25. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-західний, 1-3 м/с, +15…+17 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

20 липня відзначається день пам’яті преподобної Євдокії, княгині Московської. У народі цей день називали Явдоха Сіногнійка, оскільки наставав час затяжних дощів, що, у свою чергу, псувало сіно. Наші предки наставляли: “Згребеш сіно до купи, так і не страшись хмари”. Вони помітили, яка Явдоха Сіногнійка, такий буде і листопад.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*