На календарі 2 грудня: птахи прилетіли з півночі — будуть холоди

02.12.2018 / Новини

Сьогодні сонце зійде о 8.08, зайде о 16.18. Тривалість дня — 8 год. 10 хв.

Місяць: перша чверть 26 листопада, захід 4.35, схід 16.02.

* * *

Іменинники: Йосип, Овдій, Денис, Федір.

* * *

2 грудня в історії України

1890 — народився Олександр Шумський, нарком освіти УРСР, один із батьків “українізації” 1920-х років. Убитий за особистим розпорядженням Сталіна;

1960 — на металургійному заводі ім. Леніна в Кривому Розі відкрито “Криворізько-Комсомольську” доменну піч — найбільшу в світі на той час;

1999 — утворено Український центр народної культури “Музей Івана Гончара”.

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

За півмільйона гривень держсубвенції оновили дах любомльської лікарні

Народний депутат Ігор Гузь здіснив плановий візит у Любомль, де провів зустріч із працівниками медицини та оглянув капітальний ремонт даху центрального корпусу Територіального медичного об`єднання Любомльського та Шацького районів (ТМО).

Під час зустрічі медики озвучили депутатові округу питання, які турбують їх найбільше.  Вони, зокрема, нарікали на матеріально-технічне облаштування амбулаторій та забезпечення лікарів всіма умовами для ефективної роботи, орієнтованої на задоволення потреб і очікування пацієнта. Говорили також про страхову медицину, витрати і фінансування на належне обстеження, госпітальні округи. Порівняли позитивні та негативні сторони при втіленні нової медичної реформи у різних районах області.

* * *

Погода 2 грудня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, опади не очікуються, вітер південно-західний, 5-10 м/с, температура повітря -1…+1. Вночі — можливий сніг, вітер південно-західний, 3-8 м/с, -2…-4 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

2 грудня відзначається день пророка Авдія. У народі цей день називається Авдій Дбайливець. У давнину говорили: “Заметіль дорогу переймає, у щілини земні, у тріщини лихі хвороби заганяє”. Майбутню погоду визначали завдяки птахам: якщо до цього дня вони прилетять з півночі — це ознака ранніх холодів.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*