На календарі 17 березня: сонячна і ясна погода — у лісі буде багато ягід

17.03.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.32, зайде о 18.32. Тривалість дня — 12 год. 00 хв.

* * *

Іменинники: Данило, Василь, В’ячеслав, Юлія, Уляна, Григорій, Яків, Георгій.

* * *

17 березня в історії України

1674 — голову козацької держави на Лівобережній Україні Івана Самойловича проголошено гетьманом «обох сторін Дніпра».

1847 — народився Федір Вовк, український антрополог, археолог і етнограф.

1874 — народився Августин Волошин, священик, президент Карпатської України (1938-1939).

1917 — у Києві створено Центральну Раду, яка після проведення Всеукраїнського національного конгресу перетворилася на парламент України.

1992 — Міністерство юстиції України зареєструвало Українське козацтво.

* * *

Про це писав «Кордон» рік тому

Назвали причину низьких зарплат українців

Україна не зможе наздогнати країни Євросоюзу за рівнем зарплат до того часу, поки повністю не відмовиться від сировинної моделі економіки.

Про це заявив в ефірі і ObozTV виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин. На його думку, в нинішніх умовах українці “об’єктивно не можуть бути багатими”, – пише “Обозреватель”.

Економіст навів цифри мінімальних зарплат у різних країнах:

“Найменша в ЄС мінімальна зарплата в Болгарії – 280 євро. Східноєвропейські країни – Словаччина, Угорщина, Польща, Литва Латвія, Естонія – мають мінімальну зарплату 400-500 євро. У Німеччині, Франції, Італії – 1500-1700 євро… Мінімальна зарплата 132 євро для України – взагалі не актуально”.

“Це є яскравим показником і поясненням того, чому ми маємо 9 млн трудових мігрантів, з них мінімум 7 млн в Євросоюзі. Різниця в оплаті праці настільки істотна, що навіть величезне бажання збільшити мінімальну зарплату в Україні на 10-15% нічого принципово не дасть”, – підкреслив він.

* * *

Погода 17 березня

Мінлива хмарність. Без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі від 2º морозу до 3º тепла, вдень 7-12º тепла. у Луцьку вночі 0-2º тепла, вдень 9-11º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

17 березня відзначається день пам’яті преподобного Герасима Йорданського. У народі Герасима називають Граківником, тому що з цього дня з теплих країв прилітають граки: «Грак на горі — так і весна у дворі». Якщо грак прилетів, через місяць сніг зійде. Коли грак з землі хворостину підіймає — сонячне літо обіцяє. Якщо граки кричать, значить погода скоро зіпсується (скоріш за все буде дощ). Також в народі вважається, що коли цього дня сонячна і ясна погода — у лісі буде багато ягід.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*