На календарі 14 червня: гарний ранок — гарний налив жита

14.06.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.07, зайде о 21.40. Тривалість дня — 16 год. 33  хв.

* * *

Іменинники: Вікторія, Денис.

* * *

14 червня в історії України

1638 — закінчилася дводенна Жовнинська битва — вирішальний бій повстанців на чолі з Дмитром Гунею проти польсько-шляхетського війська під час повстання Острянина. Перемога урядових військ Станіслава Потоцького і Яреми Вишневецького

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

На Волині сплачено майже 120 мільйонів гривень військового податку

За підсумками січня-травня 2019 року на Волині сплачено 119,7 мільйона гривень військового збору.

Таким чином, з легальних доходів волинян до держбюджету спрямовано на 20,9 відсотка більше цього податкового платежу проти аналогічного періоду торік, – інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

Як свідчить аналітика, надходження військового збору в області зростають стабільно. Цей момент вказує на належний рівень податкової культури більшості працедавців, на яких закон покладає обов’язок нараховувати і сплачувати до бюджету військовий збір, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

* * *

Погода 14 червня

Мiнлива хмарнiсть. Мiсцями короткочасний дощ, гроза, вдень подекуди слабкий град. Вiтер пiвнiчний, 5-10 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с Температура вночi 12-17°, вдень 19-24°

* * *

Народний прогноз погоди

14 червня вшановується пам’ять мучеників Устина Філософа і Харитона. У народі помітили, якщо в цей день довго кує зозуля — очікується тепла погода без холодного ранку. Ранок цього дня мав для селян велике значення — по ньому визначали урожай: гарний ранок на Устина — гарний налив жита; дощ, похмуро — урожай на льон і коноплі. Для 14 червня існує красива сімейна традиція: вечір цього дня слід провести наодинці з коханою людиною, тоді у сім’ї буде щастя.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*