На календарі 11 грудня: якщо у цей день сухо і холодно — на спекотне літо

11.12.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.18, зайде о 16.16. Тривалість дня — 7 год. 58 хв.

* * *

Іменинники: Василь, Григорій, Федір, Степан, Андрій, Данило, Денис

* * *

11 грудня в історії України

1917 — у ніч на 11 грудня сили УНР придушили сплановане на цей день повстання більшовиків у Києві, викривши та арештувавши червоних ватажків. Збільшовичені військові частини вислані ешелонами за межі України;

1991 — Україна оголосила про встановлення дипломатичних відносин із колишніми республіками СРСР.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

У Любомлі підняли Державний стяг та прапор ВМС України (ФОТО)

Мета акції — підтримка українських моряків над якими триває суд у Російській Федерації. 25 листопада 2018 року прикордонний російський корабель протаранив рейдовий буксир українських військових, а потім росіяни відкрили вогонь по українських кораблях, внаслідок чого шість наших моряків були поранені. Також Росія захопила два українські судна і взяла в полон 24 моряків, яких доправили спершу до окупованого Криму, а потім — одного з Московських СІЗО.

* * *

Погода 11 грудня

Мінлива хмарність. Ввечері місцями невеликі опади. Вночі та вранці місцями туман. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-східний, 3-8 м/с. Температура вночі від 4º морозу до 1º тепла, вдень від 1º морозу до 4º тепла у Луцьку вночі від 0-2º морозу, вдень 0-2º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

11 грудня вшановується пам’ять трьох святих — Василя, Стефана, Григорія. Наші предки за цим днем передвіщали погоду на майбутнє літо: якщо сухо і холодно цього дня – на спекотне літо, а якщо день теплий — на холодне літо. Також звертали увагу на сніг: якщо він випав цієї ночі, то буде лежати, а якщо вдень — не затримається. У минулі часи була традиція 11 грудня слухати воду в криницях: якщо чути плескіт, значить і гроші будуть водитися.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*