На календарі 1 серпня: події, факти, погода, народний прогноз

01.08.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.25, зайде о 20.42. Тривалість дня — 15 год. 17  хв.

* * *

Іменинники: Степан, Роман, Григорій, Віктор.

* * *

1 серпня в історії України

1913 — померла поетеса Леся Українка

1923 — Раднарком України ухвалив рішення про початок політики українізації.

1924 — народився Михайло Білас, народний художник України, майстер гобелена.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Податкові надходження на Волині випереджають рівень інфляції

Динаміка податкових надходжень на Волині протягом першого півріччя 2019 року випереджала економічні галузеві показники області та рівень інфляції.

Про це учасників засідання Громадсько-консультативної ради платників податків при ГУ ДФС у Волинській області поінформувала керівник волинських фіскалів Світлана Савчук.

«Індекс промислового виробництва в області протягом п’яти місяців становив 96,9%, ріст обороту роздрібної торгівлі – 110,7%, індекс споживчих цін – 100,5%. За перше півріччя цього року до бюджетів усіх рівнів на Волині зібрано 4 мільярди гривень податкових платежів, а це на 22,9 відсотка  більше проти аналогічного періоду торік.

Отож, загалом позитивна динаміка нині є визначальною в мобілізації надходжень до держбюджету та бюджетів громад», – наголосила Світлана Савчук.

* * *

Погода 1 серпня

Мiнлива хмарнiсть. Вночi без опадiв, вдень короткочасний дощ, мiсцями грози. Вiтер пiвнiчно-захiдний, 5-10 м/с, вдень подекуди пориви 15-20 м/с. Температура по області вночi 10-15°, вдень 20-25°, у Луцьку вночі 12-14°, вдень 20-22°. Температура води в р. Стир 24º, в оз. Світязь 17º.

* * *

Народний прогноз погоди

1 серпня відзначається день пам’яті преподобної Мокрини. Мокрина вказує на осінь. Якщо на Мокрину мокро — вся осінь мокра. У народі помітили, якщо на Мокрину сухо, не буде дощів на шість тижнів, мокро — дощ на такий же строк. На мінливу погоду осені вказував сильний вітер і мінлива хмарність у цей день. У цей час розпочинається ранній листопад, замовкають птахи, зникають ґедзі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*