На базі Городненської ЗОШ відбувся семінар керівників шкільних музеїв (ФОТО)

03.05.2018 / Новини

Нещодавно на базі Городненської ЗОШ І-ІІ ст. відбувся семінар керівників шкільних музеїв Любомльщини.

Про це на сторінці Любомльського краєзнавчого музею у Facebook написав Юрій Фініковський.

Про розвиток шкільного музейництва в Любомльському районі, його перспективи та проблеми розповіла методист відділу освіти Любомльської РДА Валентина Трач.

Олександр Остапюк, старший науковий співробітник Любомльського краєзнавчого музею, ознайомив присутніх з діяльністю музеїв в районі, їх роллю в охороні культурної спадщини краю.

Керівник зразкового музею Прикордонної слави Гущанського НВК “ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ” Ніна Середа презентувала власний досвід підготовки екскурсоводів шкільних музеїв, розповіла про успіхи учениці 8-го класу Тетяни Світюк, яка стала учасницею ІІ-го туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів “Край, в якому я живу”, що відбувався в Чернігові. До слова, школярка з Любомльщини виборола ІІІ-є місце.

Своїми напрацюваннями з організації історико-краєзнавчої та дослідницької роботи поділився Василь Загура, вчитель історії, керівник музею історії села Городно.

Наприкінці семінару він також ознайомив керівників музею з пам’ятками історії та архітектури с. Городно. Учасники семінару побували у місцевій церкві Св. Луки, відвідали Олександро-Невський ставропігійний жіночий монастир, побували біля пам’ятного знака побудованого в честь подій французько-російської війни 1812 року.

Проведення семінару давно стало доброю традицією, що в першу чергу сприяє обміну досвідом та інформацією між музейниками та краєзнавцями району.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*