Минає 75 років з часу створення Ягодинської митниці

10.04.2019 / Новини

Після зайняття району радянськими військами в липні 1944 року і їх подальшому просуванню по території Польщі, постало питання організації митниці на кордоні із сусідньою державою.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Любомльського краєзнавчого музею.

Згідно з наказом Народного комісаріату зовнішньої торгівлі СРСР в листопаді 1944 року була створена Ягодинська митниця. 18 грудня 1944 р. тимчасово був відкритий митний пост “Вовчий Перевіз”.

Згідно з наказом ДМСУ від 20 грудня 1996 р. № 564 “Про створення регіональних митниць та митниць Державної митної служби України” на базі Волинської, Ковельської, Луцької та Ратнівської митниць утворена Волинська митниця.

У зв’язку із реформами в галузі митниця часто міняла свій статус та підпорядкування.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 року № 311 “Про утворення територіальних органів Державної фіскальної служби та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України”, утворено, зокрема, Волинську митницю ДФС. Тоді ж розпочато реорганізацію Ягодинської митниці Міндоходів шляхом приєднання до Волинської митниці ДФС.

Відповідно до наказу ДФС від 9 вересня 2014 року у Волинській митниці ДФС серед інших створено митний пост “Ягодин” як відокремлений структурний підрозділ. Загалом, сьогодні митні органи продовжують виконання трьох основних функцій – фіскальної, інформаційної та правоохоронної.

 

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*